Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Ikea uklonila žene iz kataloga za saudijsko tržište

Iz svog kataloga namenjenog tržištu Saudijske Arabije švedska kompanija Ikea izbrisala je žene, nakon čega je i sama izrazila žaljenje zbog tog postupka. Upoređujući švedsku i saudijsku verziju kataloga kompanije Ikea, švedski list Metro je objavio da su u katalogu za saudijsko tržište uklonjene žene sa inače identičnih slika na kojima se prikazuje kućni nameštaj ove kompanije, prenosi AP.
Pisanje lista izazvalo je u Švedskoj sumnju u opredeljenost kompanije Ikea za poštovanje rodne ravnopravnosti. Švedska ministarka trgovine Eva Bjorling nije direktno kritikovala Ikea, ali je za list Metro rekla – „ne možete izbrisati žene iz društva“.
Ikea, koja je sa više od 300 prodavnica prisutna u 40 zemalja, u saopštenju je izrazila žaljenje: „Mi smo reagovali i uvideli da se isključivanje žena iz saudijske verzije kataloga kosi s vrednostima grupacije Ikea“.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!