today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

IKEA otvara pet robnih kuća u Srbiji

Jedan od najvećih svetskih proizvođača nameštaja, IKEA planira da u Srbiji otvori pet robnih kuća – dve u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i u okolini Čačka i Kragujevca. Otvaranje prvog od tih IKEA mega marketa, u Beogradu, očekuje se krajem 2013. godine.
„IKEA je poznata po integrativnom povezivanju preduzeća koja mogu da rade u tom sistemu, kao što je slučaj sa kompanijom Simpo koja je strateški partner kompanije IKEA više decenija. IKEA uspostavlja novi sistem vrednosti“, dodao je predsednik Srbije Boris Tadić. Predsednik Srbije je podsetio da su preduzeća u zemljama u okruženju, a koja rade u sistemu ove kompanije znatno povećala svoj obrt sredstava i kao primer naveo Rumuniju gde je prvo taj obrt sredstava iznosio milion evra, a danas je došao do 50 miliona evra.
Izvršni direktor kompanije IKEA je tokom susreta sa Tadićem naglasio da vidi veliki potencijal u proširivanju saradnje sa lokalnim dobavljačima i napomenuo da osim kompanije Simpo iz Vranja, s kojom sarađuje više od 20 godina, i fabrike Jasen-Lukić iz Paraćina, IKEA traži i druge dobavljače u Srbiji, prenela je Pres služba predsednika Srbije.
Ranije je ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Krister Asp potvrdio Tanjugu da se sastao sa predsednikom kompanije Simpo Dragomirom Tomićem i da je tema razgovora bila saradnja Simpo-IKEA. „Kompanije Simpo i IKEA uspešno sarađuju već 30 godina. U toj saradnji sada je na redu otvaranje zajedničkih prodajnih kapaciteta ovde u Srbiji“, rekao je Asp. Švedski ambasador je dodao da mu nije poznat godišnji obim prometa, ali da je za kompaniju IKEA jako važno što Simpo godinama uspešno snabdeva osam velikih IKEA salona u Rusiji.
IKEA je danas, sa 285 velikih prodajnih objekata u 37 zemalja sveta, peti trgovinski lanac po ukupnom prometu i najveća trgovina nameštajem na svetu.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!