Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Godina dobrih dela!

Već punu deceniju Eurobank u Srbiji sprovodi programe društvene odgovornosti koji su usmereni ka najosetljivijim segmentima društva. U martu 2006. godine, kada se Eurobanka pozicionirala među vodećim bankama na tržištu Srbije, formiran je sveobuhvatni program korporativne društvene odgovornosti pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“. U ovaj program je do sada investirano preko 4 miliona evra, i to u kontinuiranu podršku stožerima: obrazovanje, ekologija, jednakost, kultura i zdravstvo.

Međutim, podrška društvu nije potpuna ukoliko nije implementirana iznutra, kroz zajednički rad i ideje svih zaposlenih. Zbog toga je Eurobank krajem 2015. godine inicirala projekat „Godina dobrih dela“, koji je osmišljen sa ciljem da aktivno uključi zaposlene koji će tokom cele godine serijom društveno odgovornih aktivnosti pomagati marginalizovanim grupama i promovisati humanost i dobročinstvo. Na ovaj način Eurobank šalje poruku društvenoj zajednici da za dobra dela nije neophodna velika materijalna investicija, već da svaki pojedinac deo svog vremena i minimalnih sredstava može da nameni onima kojima je to najpotrebnije i zbog čega će se neprivilegovani osetiti ravnopravnim članovima društva. Cilj projekta „Godina dobrih dela“ jeste da kroz udruživanje u društveno korisnim inicijativama zaposleni banke čine svet boljim, jačaju duh zajedništva i empatije.

Aktivnosti u okviru projekta Godina dobrih dela bile su usmerene na više od 30 institucija obrazovanja, socijalne i dečje zaštite, zdravstvenog sistema, zatim humanitarno-ekološke i sportske akcije koje su realizovane tokom 2016. godine. U okviru projekta, zaposleni su donirali svoje vreme i know-how držeći predavanja, radeći volonterski ili učešćem u raznim humanitarnim akcijama. Ukupna vrednost projekta je više od preko 90.000 eur, a od toga 30.000 u materijalnim sredstvima i preko 5.000 sati u vremenu zaposlenih.

Projekat “Godina dobrih dela” počeo je volonterskom akcijom farbanja ograde i uređenja dvorištva u vrtiću “Biseri” na Paliluli, a nastavljen dodelom knjiga za biblioteku u Osnovnoj školi “Boško Buha” koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju i podelom paketića za decu bez roditeljskog staranja u Domu „Milutin Filipović Jusa“ na Vračaru.

Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu zaposleni su ustupili svoje ulaznice i na taj način obradovali članove različitih udruženja. Vaterpoliste Srbije bodrila su deca i roditelji iz Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava Školjka“, Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno“, Doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“, „Prihvatilišta za decu Beograd“ i najbolji prodavci uličnog magazina „LICE ULICE”.

Godina dobrih dela tokom ove godine zakucala je na vrata mnogih institucija od javnog značaja – poslednja u nizu je Klinički centar Srbije. Klinika za grudnu hirurgiju dobila je nove nove instrumente za videoasistiranu hirurgiju koji su unapredili rad lekara i pacijentima pružili bolju zdravstvenu zaštitu. Deca bez roditeljskog staranja koja borave u SOS Dečjem selu u Kraljevu dobila su od Eurobank kompletan školski pribor i opremu za uspešan početak škole. Ovo je rezultat humanitarne volonterske akcije zaposlenih banke u kojoj je sakupljena donacija u vrednosti od 210 hiljada dinara. Školski pribor obuhvata rančeve, pernice, kompletan školski pribor za pisanje i crtanje za svih 78-oro dece različitih uzrasta koji borave u Selu.

Novina ovog projekta jeste i da se postigne maksimalna iskorišćenost svih donacija, što podrazumeva da Eurobank poklanja i deo svojih neiskorišćenih resursa.

Godina velikih i dobrih dela se nastavlja i u decembru, zahvaljujući više od 1.000 zaposlenih Eurobank koji svojim entuzijazmom i posvešćenošću pokazuju da je humanost način života, a ne jednokratna akcija.

Kruna ovog velikog projekta je nagrada za korporativno volontiranje za projekat “Eurobank – Godina dobrih dela”, koju je nedavno Eurobank osvojila. Ovo priznanje dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv sa ciljem da se prepoznaju i promovišu kompanije koje, osim novčanih sredstava, ulažu vreme i veštine svojih zaposlenih u razvoj lokalne zajednice.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!