Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Gde ćemo posle Nove?

U periodu tokom Nove Godine euforično poput vatrometa pojavi se veliki broj tekstova koji se bave očekivanjima onoga što će biti sveže, novo i aktuelno u periodu pred nama. To je dobro. Sve ima svoje mesto u ekosistemu.

Isto tako, čini se da ponekad radije gledamo u svetlu budućnost, dok bi možda bilo produktivnije rešiti određene prepreke koje imamo sada. S tom pretpostavkom ovde se nalazi nekoliko tekstova o novogodišnjim rezolucijama u digitalnom marketingu. Sa ciljem da prepoznaju one stvari koje nisu nove, već ih vidimo na tržištu da se iznova preskaču, a primenjive su već danas.

Jedna od tih tema nalaze se u nastavku.

Pojačajmo tone of voice
Uradimo jedan test. Možda upali, možda ugasi. Hajde da vidimo. Sledeći pasus je scenario reklame. Pogodite za koji brend.

“I missed more than 9000 shots in my career. I lost almost 300 games. 26 times I have been trusted to take the game-winning shot… and missed. I fell over and over again in my life. That is why… I succeed.”

Ko je pomislio na Nike bio je u pravu. Može se sada reći: “pa da, ali bilo je lako pogoditi”. To je upravo i poenta. Brend koji ima odlično definisan, originalan tone of voice i konzistentan je u njegovoj primeni, može da postigne ono što je postigao Nike. Pre nego što vidimo logotip, naziv brenda ili proizvod, mi već znamo o kom brendu je reč na osnovu samog teksta. Još jednom, svi koji su pomislili na Nike dok su čitali sceanrio, zapitajte se zašto vam na pamet nisu pali Reebok, Under Armor ili Adidas.

Možda ne vidimo više reklama sa snažim TOV-om zato što ga definišemo kao „šaljiv“ ili „formalan“. To su samo jedne od odrednica TOV-a. Njegovo definisanje u pravom smislu znači odgovaranje na sijaset pitanja. Da li koristimo žargone? Koji stil pisanja koristimo? Koju emociju želimo da podelimo? Da li se služimo humorom? Kojim tipom humora i u kojoj meri? Da li koristimo reference iz pop kulture? Ukoliko da, za koje od njih možemo biti sigurni da će ih naša ciljna grupa razumeti? I tako dalje, i tako dalje.

Kada pojačamo tone of voice, ne treba nam više nijedan uzvičnik da bi nas publika čula.

Za Marketing mrežu tekst napisao:
Miloš Dimić, Copywriter & Social Media Manager, Ovation BBDO

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!