EU odobrila da „Google“ preuzme „Motorolu“

SVET – Služba Evropske unije za zaštitu konkurencije odobrila je danas da Internet pretraživač „Google“ preuzme proizvođača mobilnih telefona „Motorolu“ za 12,5 milijardi dolara, ocenivši da taj sporazum neće znatnije uticati na tržište operativnih sistema smartfon ili patente za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni i tableti.
„Odobrili smo ‘Google-u’ kupovinu ‘Motorole’ jer smo posle pažljivog ispitivanja zaključili da ta transakcija neće narušiti konkurenciju“, ukazao je komesar EU za konkurenciju Hoakin Almunija.
Evropska komisija je ocenila da ne postoji opasnost da „Google“ posle preuzimanja „Motorole“ spreči druge proizvođače mobilnih telefona da koriste popularni operativni sistem „android“, prenele su agencije. Komisija, takođe, ne vidi probleme s konkurencijom u „Google-ovom“ vlasništvu patenata za 3G i drugu ključnu bežičnu tehnologiju.
„Google“ već ima mnogo načina za podsticaje korisnika na korišćenje svojih servisa i akvizicija „Motorole“ to neće materijalno promeniti, ukazala je Komisija.

Izvor: Tanjug


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari