Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Erste nagrada za integraciju

Erste fondacija saopštila je da četvrti put za redom raspisuje konkurs za Nagradu za društvenu integraciju, u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Evrope. Konkurs je otvoren za neprofitne organizacije koje žele da prijave efikasne projekte koji doprinose društvenoj integraciji marginalizovanih grupa – etničkih manjina, osoba sa invaliditetom ili mentalnim poteškoćama, pripadnika LGBT populacije, zavisnika, dece, starijih, žena, beskućnika, Roma, emigranata, siromašnih, zatvorenika, izbeglica, povratnika.
Prijave se mogu slati do 11. novembra, preko stranice www.socialintegration.org/register, navedeno je u saopštenju. Pored nagrade u ukupnom iznosu od 610.000 evra, 33 pobedničke organizacije – 30 pobedničkih projekata, dve specijalne nagrade žirija i jedna nagrada stručnjaka imaće, takodje, u naredne dve godine podršku konsultanata u odnosima s javnošću.
Sve organizacije koje budu ušle u uži izbor biće pozvane da postanu deo Akademije nevladinih organizacija Erste fondacije, u kojoj će razmenjivati znanja i iskustva kako bi osnažile sopstvene kapacitete u različitim oblastima – odnosi s javnošću i odnosi sa medijima, prikupljanje novčanih sredstava, društveno preduzetništvo i organizacioni identitet. Projekte će ocenjivati međunarodni žiri, a pobednici konkursa biće proglašeni na ceremoniji u Beču, u junu 2013.
U okviru prethodnih konkursa za Nagradu Erste fondacije za društvenu integraciju, iz Srbije je do sada nagrađeno deset projekata. Na konkursu 2011. godine, u konkurenciji 1850 projekata iz 12 zemalja, nagrađena su tri projekta iz Srbije – „Mala kućna zajednica“ udruženja „Na pola puta“ iz Pančeva, „Treće doba“ Udruženja za lokalni razvoj iz Kamenice kod Niša i „Zdravljem protiv siromaštva“ Inicijative za održivi razvoj „Mostovi“ iz Kruševca.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!