Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Dražen Šumić je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Kao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia, MDCS) Dražen Šumić, sa statusom Microsoft Partnera, će biti zadužen za dalji strateški razvoj centra u Beogradu, koji je odavno izgradio svojevrstan imidž unutar globalne kompanije i važi za jedan od najvažnijih razvojnih centara u Evropi. U MDCS-u se stvaraju najinovativniji servisi globalne kompanije koje koriste milioni ljudi širom sveta, kao što su Cloud servisi i razvoj generativne veštačke inteligencije.

„Zahvaljujući radu koji smo svi zajedno uložili, danas je MDCS značajno drugačije mesto nego 2011. godine u momentu kad sam se ja priključio timu. Sada imamo preko 600 inženjera, a naš centar je odgovoran za neke od ključnih Microsoft servisa. Zahvaljujem se mom prethodniku Draganu Tomiću, na dosadašnjem uspešnom vođenju, od koga sam lično mnogo naučio. MDCS je razvojni centar sa kompletnim procesom razvoja softverskih proizvoda, ali i rada sa korisnicima kako bi ih oni usvojili. Naša ključna snaga se nije promenila, a verujem da nikada i neće: zajedništvo i želja da budemo najbolji“, istakao je Dražen.

Znanje, talenat, motivacija, vizija i multidisciplinarni tim koji pronalazi pragmatična rešenja, izvršava projekte brzo i blisko sarađuje sa klijentima, su bili ključni u dosadašnjem pozicioniranju MDCS-a. Svi projekti razvojnog centra u Srbiji su priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika i ucrtavaju Srbiju kao važnu IT destinaciju.

“Nastavljamo put naše vizije da postanemo glavni centar razvoja za Istočnu Evropu u Microsoft-u, sa centralnim kampusom u Beogradu. Kako bismo ostvarili zacrtano suština je u svakodnevnom napredovanju i nadogradnji znanja, jer živimo industriju koja isključivo ceni inovacije”, zaključio je Šumić.

Dražen je u Čačku završio Gimnaziju, a potom ETF u Beogradu 2003, na kom je magistrirao 2008. Softverskim inženjerstvom se bavi od kraja studija do danas. Microsoft-u se pridružio 2011- godine, kao Product Manager u SQL timu, a tokom poslednjih 8 godina je vodio Product Management i Data Science timove za Azure cloud servise i SQL Server. Stutus Partnera u kompaniji stekao je u septembru prošle godine.

Više o MDCS-u na linku.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!