Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Do kraja godine 1,4 milijarde pametnih telefona

Ukupan broj smart telefona do kraja godine dostići će cifru od 1,4 milijarde, od čega će 57 odsto imati Android operativni sistem, a 21 odsto iOS. Prema podacima ABI risrč portala, u tom periodu će u aktivnoj upotrebi biti 268 miliona tableta, od čega će na Androidu biti 62 odsto i 28 odsto na iOS. Rast na godišnjem nivou, u odnosu na 2012. godinu, iznosiće 44 odsto za pametne telefone i 125 odsto za tablete.
Uprkos činjenici da Gugl i Epl snažno drže tržište, ABI risrč smatra da budućnost neće biti toliko “bipolarna”. Viši analitičar ABI risrča Apo Markanen kazao je da će tokom ove godine uspeh doživeti i Vindouz fon i Blekberi 10. Do kraja godine očekujemo da u upotrebi bude 45 miliona Vindouz telefona, dok će Blekberi zadržati bazu od 20 miliona korisnika, rekao je on, dodavši da će Majkrosoft imati 5,5 miliona tableta sa Vindouz operativnim sistemom.
Markanen smatra da se i Majkrosoft i Blekberi plaše da će početna prodaja njihovih uređaja podbaciti i samim tim smanjiti interesovanje stručnjaka koji rade na razvoju aplikacija, što će negativno uticati na uspeh dalje prodaje.

Izvor: Tanjug

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!