Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Brand = Emocija

Serija „Crno-beli svet“ koja nam vraća sećanja na život u 80-tim, podsetila nas je na legendarne Levisice koje su tada bile must have i koje su kasnih 80-tih i početkom 90-tih bile jedan od najčešćih artikala u autobusima kojima smo putovali u Trst.

Imati Levi’s 501 tada bilo je kao danas nabaviti najnoviji Iphone. Međutim i ovaj snažan brand kroz istoriju beleži cikluse uspona i padova. Ovaj primer jasno pokazuje koliko je teško izgraditi i upravljati brendom u konkurentskom okruženju.

Brend zasigurno nije samo ime, znak ili simbol. Brend je skup jedinstvenih asocijacija koje žive u svesti potrošača, krajnjih korisnika. Upravljanje brendom je umetnost stvaranja i održanja brenda. To je složen i dugotrajan proces, koji traži multidisciplinarni pristup i šarolik tim ljudi.

Pre svega, u vreme čestih promena kao i tržišnih izazova, nužno je pratiti promene u navikama kupaca i potrošača, zakonsku regulativu, trendove, sve ono što radi konkurencija, ali i nove tehnologije i kanale komunikacije s ciljnim javnostima. Imati viziju brenda svakako je nešto od čega trebamo krenuti kako bismo izgradili brend koji će imati čvrstu vezu sa svojom ciljnom grupom, odgovarati i prilagođavati se njihovim očekivanjima i potrebama.

Igranje na kartu emocija u stvaranju priče o brendu pokazalo se u brojnim primerima (npr. Coca-Cola) kao pravi potez. Emocionalna veza s kupcima, potrošačima temelj je za izgradnju snažnog brenda, bilo da ga tek stvaramo ili postojeći želimo oživeti, osavremeniti i vratiti mu stari sjaj. Emocija je ono što pokreće.

Izvor: IMC agencija

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!