Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

BMW najprodavaniji luksuzni brend automobila u SAD

Prodaja vozila nemačkog proizvođača BMW u SAD skočila je u decembru za 39 odsto tako da su njihova vozila postala najprodavanija u sektoru luksuznih automobila u tom delu sveta u celoj 2012. Najveća potražnja bila je za BMW serijom pet vozila, gde je zabeležen rast prodaje od čak 72 odsto. Ukupan rast prodaje BMW automobila na američkom tržištu prošle godine iznosio je 14 odsto, a prodato je 281.600 vozila, prenela je agencija Bloomberg.
Vest o odličnoj prodaji BMW-ovih vozila u SAD dodatno dobija na značaju kada se u obzir uzmu podaci o prodaji glavnog konkurenta u tom sektoru, luksuznog brenda Mercedes takođe nemačkog proizvođača Daimlera.
Mercedes je prošle godine zabeležio najbolju prodaju vozila u SAD od 2007. godine, zabeleživši rast od 11,8 odsto. Ta kompanija prošle godine ukupno je prodala 1.320.097 vozila u svetu. Treći po prodaji luksuzni brend automobila u SAD je Toyotin Lexus. Prošle godine prodato je 244.166 vozila tog brenda, što je za 23 odsto više nego 2011.
Ukupan broj prodatih novih vozila u SAD prošle godine iznosio je 14,5 miliona, što je najviše za posljednjih pet godina. Očekuje se da će trend rasta biti nastavljen i ove godine, kada bi prodaja, prema procenama, trebalo da premaši 15 miliona vozila.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!