Od 21. aprila do 5. maja u Vapiano restorani održava se festival u čast cvetanja maslina “Viva Oliva”. Tim povodom, juče je u restoranu Vapiano u Knez Mihailovoj ulici održano druženje sa tviterašima i blogerima. U prijatnoj atmosferi restorana, predstavnici online zajednice imali su priliku da se oprobaju u spremanju pica i pasti, da za trenutak postanu vrsni kuvari, probaju jela koja su spremali, ali i druže, upoznaju i razmene iskustva.
I u narednim danima, tokom trajanja festivala “Viva Oliva” gosti Vapiano restorana biće u prilici da uživaju u ukusnim kulinarskim specijalitetima od maslina, moći će da probaju aromatična maslinova ulja vrhunskog kvaliteta. U danima „Nedelje maslina“ nudiće se kulinarske mini kreacije u malim čašama, koje će se dobijati uz odabrana jela, pri čemu će masline biti obogaćene različitim sastojcima karakterističnim za mediteransku kuhinju kao što su krastavac, paprika, biber ili feta sir…
Masline su osnov mediteranske kuhinje i oduvek su bile sastavni deo životnog stila restorana Vapiano, da li kao pravo drvo masline, koje je centralni deo enterijera svakog restorana ili kao plod i maslinovo ulje koji su sastavni deo skoro svakog Vapiano jela.