test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Amerikanci ne veruju medijima!

SVET – Poverenje Amerikanaca u medije u njihovoj zemlji opet je na najnižem nivou, budući da mnogi među njima ocenjuju da su previše levo orentisani ili su previše konzervativni, ističe se u anketi objavljenoj u sredu, prenosi Hina.
Anketa koju je sproveo Institut Gallup pokazuje da tek 40 odsto ispitanika misli da mediji informišu „potpuno, tačno i objektivno“, što je najniži nivo koji je bio zabeležen i 2012. godine. Oko 44 odsto anketiranih misli da je medijski sektor u celini „previše levo“, što je lagani pad u odnosu na 48 odsto zabeleženih 2010.
Istovremeno, 19 odsto smatra medije „previše konzervativnim“, što je nešto više naspram 13 odsto godinu ranije. Tek 34 odsto ispitanika misli da su mediji „objektivni“ u izveštavanju.
„Premda prilično velik procenat Amerikanaca i dalje razumno veruje medijima, opšte poverenje Amerikanaca u ‘četvrtu vlast’ i dalje je puno manje nego pre deset ili petnaest godina“, ocenjuje Gallup.
Gallup je ovu anketu sproveo telefonski među 1.017 odraslih Amerikanaca između 4. i 7. septembra. Gallup ovakve ankete sprovodi svake godine, počevši od 1997.

Izvor: Aljazeera Balkans

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!