Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Agrokor odustao od Merkatora

REGION – Hrvatski koncern Agrokor saopštio je večeras da je povukao svoju neobavezujuću ponudu za kupovinu 52,1 odsto slovenačkog trgovačkog lanca Merkator.
Ta kompanija je navela da su zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa ocenili da im nije garantovana mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uslovima. „To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Merkator te smo stoga doneli odluku o povlačenju svoje ponude“, naveo je hrvatski koncern.
U saopštenju se podseća da se Agrokor u oktobru prošle godine javio na javni konkurs za kupovinu 52,1 odsto akcija Poslovnog sistema Merkator d.d., koji je u ime konzorcijuma glavnih akcionara vodila ING banka. Iako su izabrani za najboljeg ponuđača i počeli pregovore o uslovima akvizicije do danas nisu uspeli da dogovore zadovoljavajuće uslove.
Hrvatski mediji preneli su danas izjavu budućeg slovenačkog ministra privrede Radovana Žerjava koji je rekao da nije naklonjen prodaji Merkatora, da državi nije svejedno ko je vlasnik tog trgovačkog lanca, kao i da bi prodaja imala šire posledice za slovenačku privredu.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!