today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Zaboraviti prazna saopštenja

Kriza je reč koja se u medijima najčešće pominje u poslednjih nekoliko godina. I Srbija je zahvaljujući njoj postala deo evropske i svetske zajednice: nije nam ni gore ni bolje nego drugima. Ima li nekih profesija koje su je iskoristile i reč kriza preokrenule u svoju korist? Mnogi će reći da su to odnosi sa javnošću, jer u Srbiji nikada nije bilo više PR agencija i PR-ova kao u poslednjih nekoliko godina. Rade sa dobitkom, otvaraju se nova radna mesta, devojčice iz srednjih klupa maštaju da postanu deo nekog kreativnog tima. Opet, kako neki kažu, komunikacija je ključna baš u vreme krize i uspešna preduzeća će angažovati PR agenciju kako bi zadržala ili popravila dobru reputaciju. Drugi pak tvrde da je za razvoj odnosa sa javnošću u Srbiji najzaslužnija činjenica da je kriza donela velike uštede u oblasti marketinga, a da je PR svojim povoljnijim cenama osvojio zasluženu poziciju. Ima istine u obe tvrdnje, ali bih istakla još jednu važnu činjenicu koja je došla u vreme krize, ali je posledica modernizacije naše ekonomije. Nove kompanije donele su i svoje principe rada. Tako su lokalnim agencijama koje poznaju potrebe tržišta omogućile da nastave da se razvijaju.
Upravo je pojam razvoja upotpunjen stalnim učenjem, usavršavanjem i novim kreativnim rešenjima, neophodan za budućnost odnosa sa javnošću. Ono u čemu se svi slažu kada se govori o novim trendovima jesu komunikacije putem digitalnih medija. Internet je napravio revoluciju, otvorivši vrata neograničenim mogućnostima da se nešto ispromoviše. I u našoj zemlji društvene mreže više nisu samo fenomen, već način da se dođe do krajnjih korisnika. Mislim da budućnost sada treba da donese i kvalitet, jer do sada je bilo važno samo „okačiti“ neku vest. To više neće biti dovoljno – dolazi vreme rasprava i tematskih prikaza. Zato je važno da ljudi koji se bave ovom profesijom prepoznaju prave profesionalce, ali i veoma obrazovane ljude, kako bismo našim komunikacijama dali sadržaj i kvalitet koje zaslužuju. Prošlo je vreme praznih saopštenja, hajde da se bavimo temama koje mogu (direktno ili indirektno) mnogo više da promovišu klijenta, neku ideju ili proizvod nego što to može nekoliko redova u stupcu vesti.

Izvor: Vreme
Autor: Marina Grihović, generalna direktorka agencije „Headline“

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!