Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

YOU ARE AN IDIOT, PLEASE ACT ACCORDINGLY

Izložba crteža, grafika i objekata Slavimira Stojanovića pod nazivom “YOU ARE AN IDIOT, PLEASE ACT ACCORDINGLY” biće otvorena do 1. februara ove godine u Galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda (Trg republike 5).
Na izložbi će biti prikazani radovi sa Slavimirove izložbe NEVER BORING održane u Parizu 2011. godine, u Kulturnom centru Srbije, ali i niz novoh grafika, crteža, akrilika i objekata koji svi zajedno idealno korespondiraju sa naslovom izložbe “You Are An Idiot Please Act Accordingly”. Izložba se bavi fenomenom stada i pojedinca u okviru komunikacijskog sistema upravljanja masama. Prema Slavimirovim rečima “Izložba je ‘izuzetno pretenciozna’, jer ima po običaju previše radova i zato što skromnu izložbu u tako velikom i zahtevnom prostoru nisam znao da napravim. U vremenu u kome živimo, ovde u Beogradu, kreativnost se povukla pod naletom veprova, dakle, šarmantnih političara i još uglednijih biznismena, a sve što pokušavam je da joj vratim funkciju autoironije, kao jedinog lekovitog sredstva za očuvanje zdravog razuma. Otuda i preterivanje, pretencioznost počinje već sa nazivom izložbe, a završava se sa eksplicitno živopisnim skulpturama svakodnevnih fizioloških potreba”.
Slavimir Stojanović Futro je beogradski dizajner i vizuelni umetnik, čiji su projekti u domenu dizajna i advertajzinga dobili preko 300 međunarodnih nagrada i priznanja. Njegovi radovi se nalaze u Muzeju reklame i plakata u Hamburgu, Muzeju plakata u Varšavi i Centru Pompidu u Parizu. O njegovom radu pisali su brojni svetski časopisi kao što su Graphis, Print, Communication Arts, Creative Review, Computer Arts, Web Design i mnogi drugi. Uvršten je u knjigu New Masters of Poster Design u izdanju američkog Rockporta, kao i u prestižnu Taschenovu knjigu Contemporary Graphic Design. Pokretač je lifestyle brenda Futro sa butikom u Čumićevom sokačetu, partner je u brending agenciji Designis, kreativni direktor u advertajzing agenciji Communis DDB, a ujedno i predaje kao gostujući profesor na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu.
„Pošto profesionalno potičem iz advertajzing industrije, koju danas nazivamo industrijom proizvodnje želja, imam pravo i moralnu potrebu da taj sistem, od koga inače živi moja porodica i milioni ljudi na planeti, stavim pod lupu i probam da ukažem na niz nepravilnosti koje nastaju u masovnim komunikacijama. Živimo u globalnom sistemu u kome je, u cilju lakšeg upravljanja, poželjno brisanje granica između javnog i privatnog, opšteg i intimnog. Kada se na takav sistem gleda iz ugla pojedinca, potpuno sluđenog digitalnom revolucijom, koji relevantnost gomile informacija, naredbi i ukaza, neminovno dovodi u pitanje, on postaje gomila šumova iz kojih možemo izvući nov kvalitet. Pojedinac, na kraju, nije samo šraf, nije samo ovca za šišanje, u njegovoj suštini je različitost i on svaku poruku, ma koliko ona uniformna bila, interpretira samo na sebi specifičan način. Izložba je upravo prikaz tih neočekivanih interpretacija, koje ulivaju nadu u ljudsku vrstu.“

Izvor: Designed

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!