test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Večeras humanitarna izložba „Home/Hope – Kiša još pada“!

U galeriji „Pop up“ Kulturnog centra Beograda večeras sa početkom u 20.30 časova održaće se prodajna humanitarna izložba pod nazivom „Home/Hope – Kiša još pada“ u organizaciji agencije McCann Beograd, a sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć ugroženima od poplava koje su nedavno pogodile Srbiju.
„Izložba pod nazivom – Home/Hope – Kiša još pada jedna je u nizu aktivnosti naše agencije koja je usmerena na skretanje pažnje javnosti da posledice majskih poplava koje su zadesile Srbiju i dalje zahtevaju našu pomoć i podršku”, kaže Olivera Perković, Managinmg Director u agenciji McCann Beograd, i dodaje: „Naše prve aktivnosti bile su usmerene na konkretnu novčanu donaciju i pružanje pomoći u domenu pribavljanja potrebnih sredstava ugroženima, a smatramo da je sada pravi trenutak da kroz domen svoje struke i konkretne delatnosti doprinesemo i animiramo zajednicu da zajedno podržimo sanaciju nastale štete.”
Iako su poplave prošle, posledice se još uvek saniraju. Upravo zbog toga, dizajneri agencije McCann Beograd Marija Milanković, Lidija Milovanović, Tereza Cenić, Nataša Radosavljević, Marina Čavić, Kristina Jovanović, Branko Andrejević, Branko Rosić, Zdravko Kevrešan, Nenad Dodić i Marko Prokić osmislili su unikatne postere i kreirali vizuelni identitet izložbenih predmeta. Svoj doprinos izložbi dala je i Tatjana Kuburović, dizajnerka brenda Superheroina Cura Fina.
„Inspiracija za moj rad bila je u kapljicama kiše. Prirodna nepogoda koju je do ove godine većina nas zanemarivala, pokazala se kao velika opasnost za živote ljudi. Moj rad prikazuje da je svaka kap posebna na svoj način, kao da je višak tih istih kapi bio presudan za sve što se dešavalo tokom maja i da ih nipošto u budućnosti ne smemo zanemariti, a ljude čiji domovi su stradali ne smemo zaboraviti, već treba da damo svoj doprinos i pomognemo u skladu sa mogućnostima”, izjavila je Kristina Jovanović, Junior Designer, dok je njen iskusniji kolega Zdravko Kevrešan, Senior Designer u agenciji McCann Beograd istakao da je poruka njegovog rada „Vratimo deci pravo na igru, radost i osmeh!“. „Drago mi je da sam imao priliku da učestvujem na humanitarnoj izložbi i nadam se da će naša donacija bar malo doprineti rešenju problema, i što je najvažnije da će poslati simboličnu poruku da kiša još uvek pada i time animirati i druge ljude da pomognu.”
Pored unikatnih postera posetioci će moći da kupe i posebno dizajnirane predmete, kao što su šolje, narukvice, torbe, majice, kabanice, kišobrani i rokovnici sa motivima poplave, koje su radili isti autori.
„Inspiracija… Tamna stana sveta. Gorčina. Stanje ravne crte. Ljudi koji su nemoćni. Motivacija… Svest ka boljem, ka “vedrijem”, ka slozi, jer zajedno možemo mnogo više i da kiša još pada, ne zaboravite to!”, izjavila je dizajnerka Marina Čavić kada smo je pitali za inspiraciju i motivaciju za njen rad.
Na otvaranju humanitarne izložbe će nastupiti učenici isturenog odeljenja muzičke škole „Vatroslav Lisinski” u Obrenovcu, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti sa katedre za džez i popularnu muziku. Sva sredstva prikupljena prodajom izloženih radova biće uplaćena na žiro račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava.

Izložbene predmete možete pogledati na Facebook stranici: http://bit.ly/HomeHope.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!