today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Umetnost grafita

Institut Servantes i Mikser Haus u okviru izložbe “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” organizuju umetničku radionicu koju će voditi španski umetnik Zosen. Tokom tri dana, 25, 26. i 27. aprila Zosen će sa polaznicima raditi tehnike grafita i strit arta, upoznati ih sa istorijom grafita, od njihovog nastanka 60-ih godina u Njujorku do danas, a na samom kraju učesnici će izraditi svoj mural u Mikser Hausu. Učesnici radionice će se upoznati i sa različitim tehnikama (crtanje slobodnom rukom, senčenje i bojenje), stilovima i uticajima urban arta, a poslednjeg dana kursa će napraviti sopstveni mural kao završni projekat. Konkurs za radionicu je bio otvoren za sve zainteresovane mlade umetnike iz Srbije, a učestvovaće njih petnaest.
Zosen je rođen u Buenos Ajresu 1978. godine. Njegov prvi kontakt sa uličnom kulturom bila je vožnja skejta, a kasnije se zainteresova za grafite. Pod uticajem pank motiva i slogana “Do it yourself” počinje da stvara kao samouk umetnik, a kasnije pohađa kurseve umetnosti u školi La Llotja u Barseloni, gde dobija diplomu višeg tehničara likovnih umetnosti i dizajna.
Izložba “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” je odličan vodič kroz savremenu špansku umetničku scenu. Ideja je da se beogradskoj publici predstave mladi stvaraoci koji se bave grafitima, odnosno onom vrstom likovnog izraza koji su nastali na zidovima španskih gradova. Postavku čine ulični zidni radovi preneseni na papir, a cilj izložbe je da se publika zainteresuje za ovaj vid umetničkog izražavanja.
Izložba, koja se može videti na dve lokacije, u Institutu Servantes i Mikser Hausu, biće otvorena do 7. maja.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!