today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

U Rusiji zabranjeno reklamiranje na kablovskim i satelitskim TV

SVET – Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas više zakona usvojenih prethodno u parlamentu, među kojima je i zakon kojim se zabranjuje prikazivanje reklama na ruskim pretplatničkim televizijskim kanalima.
Kako prenosi Itar-Tass, tim zakonom zabranjuje se prikazivanje reklama u programima i emisijama na TV kanalima kojima se pristup omogućava isključivo plaćanjem ili uz korišćenje dekodera, a agencija RBK navodi da iz etra kanala čiji se signal emituje putem kablovske mreže, interneta ili preko satelita – reklama treba da nestane u potpunosti od 1. januara 2015. godine.
Sa liste takvih kanala izuzeti su opštenacionalno dostupni obavezni kanali, kao i kanali koji se emituju na teritoriji Rusije uz upotrebu ograničenih kapaciteta radio-frekvencije. List „Vedomosti“ prenosi zvanične podatke da u Rusiji ima 3.642 TV licence, od kojih su oko 2.000 „uslovno“ komercijalne odnosno njihovo gledanje se plaća – 1.320 su kablovske, 227 satelitske a 430 ima univerzalnu licencu.
Pod zabranom će se naći reklama na približno 1.400 kanala, od kojih je blizu 300 federalnih, a autori inicijative su obrazlagali da će zakon omogućiti izjednačavanje uslova poslovanja „besplatnim“ TV kanalima u odnosu na one koji zarađuju i na računima i na reklamama.
Putin je potpisao i zakon kojim se privremeno ukida zabrana reklamiranje piva na ruskim stadionima, štampanim medijima i na TV. Prema novim propisima, reklamu proizvođača piva i samog napitka dozvoljeno je postaviti na stadionu u periodu zvaničnih sportskih manifestacija, na TV kanalima u toku prenosa takmičenja i u specijalizovanim štampanim izdanjima.
RIA Novosti navodi da zakon potpisan u vreme priprema Rusije za održavanje fudbalskog šampionata sveta 2018. godine, a prvi zamenik predsednika odbora za privredu u Dumi Anatolij Karpov rekao je da će sredstva od reklame biti dopunski izvor finansiranja. Od 1. januara 2019, navodi ta agencija, zabrana reklamiranja piva na stadionima se vraća.
Ruski predsednik danas je potpisao i zakon o borbi protiv slanja SMS-poruka u mobilnoj telefoniji (sms-spama) i sada se legalnom smatra samo poruka za čije se dobijanje pretplatnik prethodno saglasio.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!