Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

THE MAKING OF…

Regionalna konferencija o TV serijama THE MAKING OF… održava se 27. i 28. maja u online formatu (Zoom, YouTube i Facebook live).

Ovu jedinstvenu konferenciju organizuje Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda (FDU) u saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti iz Sarajeva (ASU) i Akademijom dramske umjetnosti iz Zagreba (ADU). Kroz panele-epizode skupa predstavljaju se brojna pitanja savremene kulture i medija, u ovom trenutku obeleženih serijalnim strukturama, igranim sadržajima koji se razvijaju u nastavcima i digitalizacijom TV serija kao kulturnog nasleđa. Poslednji panel drugog dana konferencije pod nazivom „TV SERIJE, ŠTA GLEDAMO U SEZONI ZLATNE EPOHE” moderiraće Marija Vićić, Communications Director for Creative Excellence Adriatic & Nordic (I&F Grupa), koja će takođe dati osvrt na temu promocije regionalne hit serije BESA i načina na koji se dolazi do gledalaca u svetu konvergentnih medija.

THE MAKING OF… je prilika da se razgovara o kreativnim, edukativnim, teorijskim i novomedijskim tokovima TV serija. U fokusu su teme kao što su regionalne koprodukcije, stilski i žanrovski trendovi, popularizacija formata i njegova distribucija. Definisanje zajedničke edukativne mreže o TV serijama i analiza digitalizovanih TV serija kao kolektivnog nasleđa takođe su predmet interesovanja stručnjaka, profesora i studenata ovih umetničkih fakulteta.

Dvodnevna konferencija THE MAKING OF… pruža mogućnost da se predstavi regionalna (ko)produkcija TV serija kao dela evropskog identiteta, kulture i medija. Na toj osnovi oblikovaće se nacrt strateških dokumenata ADU, ASU i FDU za razvoj u oblasti edukacije, popularizacije i koprodukcije TV serija. Dugoročni cilj je razmena kreativno-praktičnih veština i teorijskih znanja iz oblasti TV serija – od ideje do distribucije, od klasičnog do digitalnog okruženja. Prateći inovativne promene u savremenim serijama s jedne strane, a EU i svetske standarde s druge strane, otvara se mogućnost za razvoj edukativnog programa usmerenog ka razvoju profesionalaca u ovoj oblasti (autora, kreatora, scenarista, reditelja i izvršnih producenata).

THE MAKING OF… polazi od regionalno umrežene koprodukcione sadašnjosti i zajedničke audio-vizuelne prošlosti. Na konferenciji će 30 učesnika iz četiri zemlje (Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Turska) predstaviti TV serije kroz dobrosusedske veze, uticaje i obrasce, ukazujući na sličnosti i razlike ideja i sadržaja. Namenjena je zainteresovanoj publici regionalnih serija, istraživačima, profesionalcima i studentima iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Zbog epidemiološke situacije paneli će se održati preko platformi Zoom, YouTube i Facebook live. Detaljan program konferencije THE MAKING OF… možete pogledati na ovom linku.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!