today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Stockholm Design Week 2012

SVET – Stockholm Design Week sa dve glavne prateće sajamske manifestacije Stockholm Furniture Fair i Northern Light Fair počinje danas u glavnom gradu Švedske, a trajaće do 11. februara.
Šezdeset prvi po redu sajam nameštaja i rasvete predstaviće trenutno najbolje od skandinavskog dizajna. Oko 750 izlagača iz ukupno 31 zemlje (sa akcentom na kompanijama iz skandinavskih zemalja) predstaviće najnovije proizvode iz oblasti dizajna nameštaja, i dizajna rasvete, kako za kuću tako i za javne prostore. Očekuje se da će kroz stokholmski sajam proći oko 40 hiljada kupaca, arhitekata, dizajnera i novinara. Najveće izlagačke nacije na sajmu dolaze iz Švedske i Danske (ukupno 84 izlagača), iz Finske 33 izlagača, a iz Norveške 31 izlagač.
Ovogodišnji počasni gost sajma je francuska industrijska i produkt dizajnerka Inga Sempé. Praksa ove manifestacije je da počasni gost dizajnira sajamski lounge prostor, gde posetioci mogu da se zaustave i predahnu. Ona je izabrala da taj prostor bude pre svega udoban, komforan, jednostavan, ali i povučen, kako bi svaki korisnik mogao da se osami u njemu i sakupi svoje utiske. Počasni gosti stokholmskog sajma nameštaja prethodnih godina bili su: Arik Levy, Sir Paul Smith, Ineke Hans, Giulio Cappellini, Konstantin Grčić, Naoto Fukasawa, Ronan i Erwan Bouroullec, Patricia Urquiola.
Osmu godinu za redom na sajmu se specijalno dizajnira još jedan zajednički prostor za javnu upotrebu i korišćenje, mesto za socijalizaciju. To je Design Bar koji dizajniraju isključivo švedski dizajneri ili dizajnerske grupe. Ove godine izabrana je dizajnerka Lina Nordqvist da osmisli koncept Design Bara.
Greenhouse već treću godinu za redom uspešno okuplja mlade snage, talentovane mlade sa raznih škola i fakulteta da predstave svoje projekte, uglavnom koncipirane na održivom i eko principu.
Jens Fager je zadužen za okupljanje i kuriranje ovog dela sajma koji je posvećen mladima i školama, kao i za dizajn samog prostora u okviru kojeg se Green House održava. Ove godine Fager je za inspiraciju imao interakciju između dizajna nameštaja i mode i tema ovogodišnjeg Green House-a je Fabrics and Transparence. Uz gomilu mikro dešavanja u okviru samog sajma kao što su Fusion Walk, izložba Beyond Couture, projekat In My Home is My Castle, Hello!  – Anatomy of Organizations, Designboom Mart… kao i high profile dizajn događanja i raznih prezentacija po čitavom gradu, ovogodišnja Stokholmska nedelja dizajna je idealno mesto za posetiti za sve poštovaoce dobrog dizajna.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!