Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Šta oglašivači misle o marketinškim agencijama?

REGION – Na panelu oglašivača pod nazivom „Kako biramo marketinšku agenciju“ koji je održan u sklopu BalCannes revije na Weekend Media Festivalu predstavljeni su rezultati istraživanja* o stavovima oglašivača vezanim za saradnju s marketinškim agencijama u Hrvatskoj koje je sprovelo Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA).
Istraživanje je pokazalo da je hrvatskim oglašivačima najvažniji kvalitet rada agencije, razumevanje klijenata i njegovog tržišta, ali i kvalitet kreativnog rešenja. Kao najvažnije karakteristike agencije, oglašivači su u najvećem broju istaknuli kvalitet predloženih strategija te znanje i posvećenost agencijskog tima. Istraživanje je takođe pokazalo kako većina klijenata svoje marketinške agencije percipira kao značajne partnere u razvoju vlastitog poslovanja i da su oglašivači uglavnom zadovoljni svojim partnerima agencijama. Ipak, prema istraživanju marketinške agencije samo kod četvrtine klijenata imaju značajnu ulogu u formulisanju marketinške strategije, kao i da klijenti nedovoljno uvažavaju strukovne nagrade kao jedan od ključnih činilaca za izbor agencija.
Učesnici panela – Eva Aljančič, direktorka marketinga i prodaje Si.mobil, Slovenija; Aleksandar Poznanić, direktor marketinga Jaffe, Srbija i Lejla Dautović Čajić direktorka marketinga SPP pića, Atlantic Grupa, Hrvatska te Dražen Nikolić, predsednik Uprave ACI-a, potvrdili su većinu stavova oglašivača proizašlih iz istraživanja. Kao najvažniju karakteristiku agencija istaknuli su razumevanje brenda te smera kojim kompanija želi ići, ali su se složili i da agencije imaju veliku ulogu u stvaranju pozitivnih poslovnih rezultata oglašivača. Panelisti su se dotaknuli i teme pičeva te je prevladalo mišljenje da podržavaju HURA-inu inicijativu da na konkurse poziva 3+1 agencija, kako bi se osigurala poštena tržišna utakmica. Suprotno rezultatima istraživanja svi panelisti su istaknuli da su nagrade na kreativnim festivalima, a posebno na Effie takmičenju, jako važne te da su jedan od ključnih faktora pri izboru i planiranju saradnje s marketinškim agencijama.

*Istraživanje je online metodom sprovela agencija Ipsos marketing na uzorku 37 oglašivača, klijenata marketinških agencija u Hrvatskoj.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!