today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Srpski mladi dizajneri oduševili posetioce Sajma nameštaja u Milanu

„Stolice za poneti” koje su učenici Tehničke škole „Drvo art“ kreirali tokom prošlogodišnje kreativne radionice „Dizajn igralište” oduševile su kako publiku tako i druge učesnike nedavno završenog Sajma nameštaja u Milanu, koji važi za najznačajniju svetsku smotru u toj oblasti.
Škola „Drvo art” izlagala je na „Zona Salone Satellite”, pratećem programu Sajma u Milanu koji je namenjen mladim talentima i obrazovnim ustanovama kao jedina srednja škola učesnik i jedini predstavnik naše zemlje. Publika je bila oduševljena štandom srednjoškolaca iz Beograda, a u centru pažnje bili su Andrea Škundrić, Mirjana Živković, Jovana Jović, Stefan Pešut, Anastasija Bobisuth i Milica Marković sa nastavnicima Jelenom Obradov i Vladislavom Mitićem.
– Kada bi videli kako se stabilna stoličica na kojoj su sedeli pretvara u torbu koja se nosi preko ramena ili da se „stolica jabuka“ sklopi u tri poteza i stavi u ranac, posetioci bi samo uzvikivali „O bože! Genijalno!“ – kaže dr Zorica Đoković, direktorka škole. Predstavnici privredne komore Singapura i Malezije bili su pak zatečeni samom proizvodnjom nameštaja od drveta, pa su zatražili pomoć srednjoškolaca kako bi prirodne materijale promovisali i u svojim zemljama.
– Bilo je mnogo posetilaca zainteresovanih da kupe naše proizvode, kao i onih koji su se interesovali za proizvodnju nekih od modela, najviše njih iz Italije, a bio je jedan i iz Indije. Pozvani smo i na nekoliko festivala, kao što su sajam u Singapuru, Nedelja dizajna u Šangaju i izložba Mladih dizajnera u Londonu – navodi dr Đoković. Zanimljivo je i to što je škola iz Holandije izrazila želju da svoje učenike pošalje na praktičnu nastavu u Beograd, a nastavnik iz Švajcarske održao je svojim učenicima čas na štandu škole „Drvo art“, pokazujući im kako su srednjoškolci iz Beograda rešili neke komplikovane sisteme veza pojedinih komada nameštaja. Ni starije kolege, profesori i studenti sa fakulteta iz Brazila, Australije, Japana, Amerike, Rusije, Turske, Švedske, Italije, Francuske i Nemačke nisu ostali ravnodušni, a Đoković kaže da su svi odlučni „da s nama naprave poseban projekat”.

Izvor: 24sata

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!