Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Srpski dizajneri i proizvođači nameštaja na Nedelji dizajna u Milanu

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) po četvrti put organizuje nastup srpskih dizajnera i proizvođača nameštaja na najvećoj svetskoj smotri dizajna „Fuori Salone“ od 17. do 22. aprila u Milanu. Na srpskom štandu pod nazivom „Creative Space Serbia“ (CSS) će svoje radove predstaviti dizajneri Danko Radulović, Milan Karišik, Tamara Švonja, Đorđe Živanović, Kako Ko Studio, Žarko Uzelac, Studio DM, Bojana Petrović, Saša Mitrović i Nenad Cerović čije su prototipove izradili firme „Art & Stil“, „SCS Plus“, „Lanterna“, „Linea Milanović“, „Simpo ŠIK“, „Eurokancom“ i „GIR“, saopštila je SIEPA.
Ovo je već drugi put da se pravi spoj domaćih dizajnera sa srpskim proizvođačima nameštaja i na taj način inostranoj publici predstavi proizvod koji je u potpunosti „Made in Serbia“. Želja je da se kroz nastupe doprinese podizanju svesti o srpskoj dizajn sceni, i na taj način podstaknu domaći proizvođači nameštaja da u što većoj meri koriste taj njihov kapacitet kako bi pronašli mesto na svetskoj sceni dizajna nameštaja jer svakako da kapacitet postoji.
Više informacija o samim proizvodima, dizajnerima i proizvođačima nameštaja može se pogledati na Internet prezentaciji (www.creativespaceserbia.com) posebno napravljenoj za ovaj sajam, koja slikovito predstavlja proizvode ali i dizajnere i kompanije koje će se predstaviti u Milanu.
Radovi koji se predstavljaju u Milanu su rezultat konkursa koji je sproveden krajem prošle godine, na koji se prijavilo više od 200 dizajnera iz Srbije. Žiri koji je odlučivao o dobitnicima bio je sastavljen od predstavnika firmi koje su izradile prototipove, predstavnika SIEPA Miloša Ćurčina i profesora za strategiju dizajna i razvoj proizvoda na Institutu za dizajn u Firenci Mirka Tatarinia. Nakon toga je uspostavljena saradnja između dizajnera i proizvođača nameštaja koja je rezultirala izradom prototipa: stolice Koren, stolice EO, stolice CUBE, stola STO, stola SIGMA, klub stola BOOK TABLE, Ligeštul, čiviluk SWIRL, lampu NEON TREE, sofe UP SEET i sofe JAMBO koji bi kasnije, u zavisnosti od uspeha na sajmu, mogli da se nađu u komercijalnoj ponudi ovih kompanija.
SIEPA je već dva puta organizovala nastup mladih dizajnera na milanskom sjamu „Salone Satellite“ na kome su pojedini eksponati ostvarili veoma uspešne rezultate. Inače, „Fuori Salone“ se održava paralelno sa najvećim svetskim sajmom nameštaja „Salone del Mobile“ u poznatom delu Milana – Zoni Tortoni.

Izvor: e-Kapija

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!