Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Srbija u procesu redizajniranja: Mikser & gosti

Privredna komora Srbije u Briselu , Ambasada Srbije u Belgiji i kulturna organizacija „Mikser“
sa ponosom najavljuju projekat: „SERBIA IN REDESIGN: MIKSER & GUESTS“ – predstavljanje Mikser festivala i potencijala srpske kreativne industrije u Press klubu Brisel Evropa, u Briselu, od 28. januara do 1. februara.
Nesvakidašnju priliku da u srcu Evropske unije predstavi svoje dosadašnje rezultate u razvoju srpske kreativne industrije, organizacija Mikser dobila je zahvaljujući pozivu Privredne komore Srbije – Predstavništva u Briselu nakon uspešnog Mikserovog nastupa u Srpskom kulturnom centru u Parizu u septrembru 2012.
„Želja nam je da briselskoj publici predstavimo Mikser festival, koji je poslednje četri godine, od svog nastanka, stekao ugled veoma uspešnog festivala dizajna i kreativnih potencijala zemalja ex-Jugoslavije, pa i čitavog Balkana“, kaže Gordana Zrnić, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Briselu, i inicijator projekta „Serbia in Redesign: Mikser & Guests“ (Srbija u procesu redizajniranja: Mikser & gosti“). „Cilj projekta je da u godini u kojoj očekujemo otvaranje pregovora Srbije sa EU, evropskoj javnosti predstavimo autentični kreativni potencijal Srbije i vrednosti koje ona ima i može da ponudi Evropi“, dodaje Zrnić koja je među prvima prepoznala stratešku ulogu nacionalnih kreativnih industrija u ekonomskom pozicioniranju novih članica EU, kao i značaj inovativnih projekata za razvoj čitavog regiona.
Osim aktivnosti Mikser festivala, tokom događaja u Briselu biće predstavljena i Savamala, veoma značajan kvart za istoriju savremenog Beograda koji je danas, uprkos ekskluzivnom izlasku centra grada na reku, vidno zanemaren, ugrožen teškim teretnim saobraćajem, a njegova vredna arhitektonska zdanja devastirana nebrigom. „Organizacija Mikser je, izborom Savamale za mesto održavanja festivala i adresu svog novog kreativnog centra „Mikser House“, revitalizaciju ovog dela Beograda stavila u fokus srpske i međunarodne javnosti. Iz tog razloga očekujemo da bi ovaj događaj mogao da zainteresuje i evropske investitore“, objašnjava Zrnić.
Pored Mikserovog osnovnog programa – izložbe “Mladi dizajneri Balkana” (“Young Balkan Designers”) i „Savamala – Kreativna četvrt“ (Savamala – Creative District“), kao i niza predavanja i prezentacija sa akcentom na kreativnost i nove stvaralačke glasove Srbije, u Briselu će tokom pet dana gostovanja biti predstavljeni i turistički potencijali Srbije, kao i jedan broj srpskih kompanija koje su osvojile značajna evropska priznanja u oblasti inovacija.
Svečano otvaranje događaja biće održano 28. januara 2013, u Press Club Brussels Europe, Rue Froissart 95, 1040 Brussels, od 18-22h, u prisustvu Jelka Kacina, člana EP i izvestioca za Srbiju, i gospođe Vesne Arsić, ambasadora Srbije u Kraljevini Belgije. Renomirani belgijski konceptualni umetnici Laurent D’Ursel i Xavier Lowenthal će uveličati otvaranje specijalnim performansom kojim će posetioce voditi kroz izložbene eksponate. Gost muzičar iz Beograda je kantautorka Jelena Petošević, dok će i sam koktel otvaranja belgijskoj publici predstaviti inovacije na srpskoj gastronomskoj sceni.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!