Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Srbija na Londonskom festivalu arhitekture

Osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac predstavljaće Srbiju na Londonskom festivalu arhitekture koji počinje sledeće nedelje. Jelovac je pozvan da predstavi beogradski kreativni festival kao najbolji srpski brend na međunarodnom panelu, pored najpoznatijih predstavnika svetskih bijenala arhitekture i festivala.
Jelovac je izabran zahvaljujući kvalitetu Beogradske nedelje dizajna koja je osmi put zaredom održana prve nedelje juna, a čija je konferencija pod nazivom “Inovacija na kvadrat” ocenjena kao „jedna od najuzbudljivijih na svetu“. Organizatorima Londonskog festivala arhitekture je bilo posebno zanimljivo kako je Beogradska nedelja dizajna postala jedno od ključnih mesta za susrete vodećih stvaralaca u svetskom godišnjem kalendaru u zemlji koja ne prepoznaje kreativne industrije ni kao statističku kategoriju i koliko je festival u stanju da menja svoje okruženje.
Posle kratkih prezentacija učesnika na panelu u ponedeljak, 24. juna, uslediće diskusija o uticajima, motivaciji i bitnim pitanjima koja se tiču arhitekture i organizacije festivala. Da li su ovakvi događaji dinamični katalizatori za diskusiju i širenje arhitektonske kulture u gradu ili sračunato služe za promociju turizma i industrije? Kako dizajn bijenale može efikasno da utiče na trajne promene u gradu domaćinu? Na ova i druga pitanja će, pored Jelovca, pokušati da odgovore Shumi Bose, urednik britanskog Blueprint magazina i selektor saradnik Venecijanskog bijenala arhitekture 2012. godine, Ben Evans, jedan od osnivača i direktor Dizajn festivala u Londonu, Beatrice Galilee, selektor arhitektonskog trijenala u Lisbonu, Hege Maria Eriksson, direktor arhitektonskog trijenala u Oslu i Dejan Suđić, direktor Dizajn muzeja u Londonu. Londonski festival arhitekture je prvobitno pokrenut kao bijenale 2004. godine, a danas pretenduje da postane najvažniji godišnji arhitektonski događaj.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!