Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Srbija na 27. mestu po izvoru spama

Količina spama u slanju mejlova je i dalje u padu -u poslednje tri godine broj poslatih neželjenih poruka je opao za 10.7 odsto pokazuje istraživanje kompanije Kasperski.
U nekim spam kategorijama reklamno oglašavanje je u velikoj meri zamenjeno zlom poštom kao što su spam poruke koje reklamiraju ilegalnu robu i pornografiju. Tipičan primer je kategorija putovanja i turizma koji nosi 5-10 odsto ukupnog spam saobraćaja. U mejlovima za koje se činilo da su poslati od strane poznatih proizvođača antivirus programa, kao što su kompanija Kaspersky Lab, McAfee, ESET, Symantec itd., insistiralo se da korisnici odmah ažuriraju svoje sisteme koristeći prikačeni fajl.
Za fajl se ispostavilo da sadrži Trojanca iz grupe ZeuS/Zbot koja je napravljena da krade osetljive podatke korisnika, posebno finansijske informacije. Deo masovnog broja mejlova stiže pretplatnicima koji su se složili sa time da dobijaju reklame, a deo se šalje adresama koje su preuzete iz ogromnih baza podataka koje su ove kompanije kupile-ljudima koji nikada ne pristaju da primaju te poruke.
Azija je odgovorna za 55.5 odsto spamova u svetu u 2013. godini (povećanje od 5.3 odsto u odnosu na 2012), prati je Severna Amerika sa 19 odsto (+3.2 procentnih poena). Udeo Istočne Evrope se skoro udvostručio u odnosu na prethodnu godinu, stavljajući ovu oblast na treće mesto sa 13.3 odsto. Ovog puta, detektovan je i značajan udeo od 0.47 procenata ukupnog spama koji je poslat sa servera lociranih u Srbiji. Ovo Srbiju postavlja na 27. mesto među zemljama izvorima spama.

Izvor i foto: Blic

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!