Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Slavimir Stojanović na SOS Dizajn Festivalu

Treći dan SOS Dizajn Festivala obeležila izložba i predavanje Slavimira Stojanovića! U Umjetničkoj galeriji BiH, 1. novembra je u okviru SOS Dizajn Festivala otvorena izložba Slavimira Stojanovića „Poster Art“. Ranije, tokom dana, svojim predavanjem „From Design to Art and Back“, Stojanović je nasmejao publiku do suza.
Rečima podrške izložbu je otvorio Strajo Krsmanović direktor Umjetničke galerije BiH, naglasivši da se, zahvaljujući ovoj studentskoj inicijativi, Sarajevo napokon može pohvaliti festivalom dizajna. Istaknuti bh. reditelj, Dino Mustafić, izrazio je posebno zadovoljstvo radi konačnog susreta sa Slavimirom Stojanovićem, koji je radio plakat za njegovu predstavu „Rođeni u YU“. Tom prilikom je naglasio kvalitet Stojanovićevog rada, objašnjavajući značaj koji dizajn pozorišnog plakata ima za pozorište u celini.
Kako je objasnio prisutnim gostima, Stojanović odavno želi da predstavi svoj rad u Sarajevu i posebna mu je čast što je to upravo u okviru SOS Dizajn Festivala. „Već sada vidim da će ovaj Festival biti regionalno značajan i imate moju podršku“, poručio je Stojanović. Na svom predavanju “From Design To Art and Back” uz zanimljive slajdove fotografija, retrospektivno predstavio svoje radove koji su većinom bazirani na logotipima i plakatima koje je radio za pozorišta.
I predavanje hrvatskog dizajnerskog dvojca Bruketa&Žinić studenti su pratili sa velikim zanimanjem. Predavanjem pod nazivom „Creativity meets Business“ učesnici su saznali kako ostvariti uspeh u svetu dizajna i opstati na tržištu. Istakli su da je njihov uspeh baziran na timskom radu a da kreativnosti kupe iz svakodnevnog života. “Nikola Žinić i ja vjerujemo da je važno preuzeti inicijativu!“ objasnio je Davor Bruketa, podcrtavši da se vrlo efikasne stvari mogu uraditi sa malo novca. SOS Dizajn Festival danas se nastavio predavanjima Boštjan Botas Kende i Dejane Kabiljo, kao i izložbom posvećenom predavačima PechaKucha noći koje počinju večeras, 02. novembra u 20:30. U Art kinu Kriterion će se održati Izložba PechaKucha noći posvećena predavačima ove manifestacije. Apsolventi Akademije likovnih umjetnosti i neafirmisani dizajneri na PechaKucha Night part1. s početkom od 20.30h, prezentovaće svoje radove, ideje ili projekte putem 20 fotografija za koje će imati 20 sekundi priče po fotografiji. Na PechaKucha Night vol 2. svoje radove će prezentovati Braća Burazeri, Mireldy, Zijah Gafić, Goran Lizdek, She:You, Ajdin Bašić, Miran Lazić, Ina Arnautalić i Hatidža Nuhić. Na SOS partyju za dobru festivalsku atmosferu zaduženi su Basheskia&Edward EQ.
Četvrti dan SOS Dizajn Festivala, predavanja će održati Feđa Vukić, Nikola Radeljković (Numen/For Use) i Dejan Kršić. U poslepodnevnim satima na Akademiji likovnih umjetnosti, održaće se radionice sa Nikolom Radeljkovićem (Numen/ForUse), Bruketom i Žinićem, Dejanom Kabiljo, Boštjanom Botas Kendom i Slavimir Stojanovićem.

Izvor: Designed.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!