today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Završena 7. Beogradska nedelja dizajna

Sinoć je završena 7. Beogradska nedelja dizajna dodelom Beogradskog Gran prija dizajna 2012 i koncertom italijanskog DJ-a Luminodisco u prestoničkom restoranu Dijagonala. Ovogodišnju nagradu BDW-a za dizajn dobio je francuski dizajner Matje Leaneur (Mathieu Lehanneur), poznat po svojim originalnim delima nastalim u istraživanju ljudskog tela, bioloških struktura i matematičkih formi i proučavanju složenost organskih sistema. Ova francuska zvezda i inovator, poznat podjednako i kao arhitekta i kao dizajner, sarađivao je sa vodećim svetskim fimama i osvojio je brojne nagrade za dizajn, poput Gran Prija za stvaralaštvo koji mu je dodelio grad Pariz, nagradu za najbolji izum u SAD-u za sistem pročišćavanja vazduha koji koristi biljke, kao i nagradu ‘Inteligencija ruke’ od Bettencourt-Schueller Fondacije za seriju keramičkih posuda nazvanih ‘L’âge du monde’ (“Starost sveta”). Njegovi radovi su deo stalnih postavki u sledećim muzejima: MoMA u Njujorku, MoMA SF, Muzej dekorativnih umetnosti (Pariz), Centar Pompidu (Pariz) FRAC-Le Plateau (Pariz), Muzej dizajna, (Gent), Muzej dekorativnih umetnosti (Berlin).
U tri dana kreativne konferencija delegati su imali priliku da se informišu o najnovijim svetskim trendovima iz celokupnog dijapazona kreativnih industrija, od advertajzinga do arhitekture, kao i da kroz predstavljanje vodećih svetskih kompanija, brendova i individualaca iz preko 20 zemalja nauče kako da se prilagode promenama u svetskoj ekonomiji. Kao i uvek Beogradska nedelja dizajna je okupila vodeće kreativce, ali i prvi put u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope otvorila diskusiju o oblikovanju naše budućnosti putem učešća predstavnika kreativnih industrija – onih ljudi koji stoje iza arhitekture, brendinga, urbanizma, dizajna, mode, filma, izdavaštva, medija, advertajzinga, povezujući ključne predstavnike kreativnih industrija – suštinske publike BND-a – u direktan dijalog sa ključnim predstavnicima biznisa i administracije, kao i sa globalnim kreativnim liderima.
BND je jedini multidisciplinarni obrazovni festival ovog značaja u Srbiji i regionu danas, pored toga što je stogo neprofitan, u moru zabavnih sadržaja, na kome glavni nosioci promena svetske ekonomije – predstavnici kreativne industrije – objašnjavaju i podučavaju kako se stvara konkurentna i moderna privreda. I to ne bilo koji stručnjaci, nego najveći kreativni umovi 21. veka, koji željno očekuju čuvenu beogradsku publiku sa neponovljivim vibracijama BND-a, o kojima se priča u celom svetu
Konferencija je ove godine bila usmerena na pronalaženje rešenja, ideja, modela, tendencija i zahteva budućnosti kroz evropske vrednosti i standarde, a u cilju definisanja, razumevanja i uspostavljanja društva SLOBODE u celom regionu. Oni koji nisu imali prilike da prisustvuju predavanjima sa kreativne konferencije 7, 8. i 9. juna, mogli su putem live stream-a na portalu najpoznatijeg časopisa iz oblasti dizajna wallpaper.com da uživo prate konferenciju.
Pored već tradicionalnih programa BND-a, konačno, prvi put ove godine, Narodna biblioteka Srbije je bila istinski hram dizajna pod imenom BND DIZAJNPARK 2012, sa desetak vrhunskih izložbi pažljivo postavljenih po celom prostoru ovog redizajniranog dragulja srpske kulture, koji projektom Zorana Radojičića, koji na najbolji način pokazuje koliko važna može biti uloga kreativnih industrija u srpskom društvu! U okviru Beogradske nedelje dizajna u besplatnim programima uživalo je na hiljade ljudi. Beograđani i brojni gosti Beograda su u nedelju dana imali prilike da uživaju u i u još četiri izložbe u različitim delovima grada, koje su na najbolji način predstavile trenutne trendove u dizajnu, kako svetskih, tako i regionalnih i srpskih autora. Do 17. juna traju izložbe u 100 izloga u centru grada, sa najboljim srpskim dizajnom, u okviru projekta 100% FUTURE SERBIA. Davor Bruketa jedan od predavača na Beogradskoj nedelji dizajna je rekao “Beogradska nedelja dizajna je mesto gde kreativnost dobija najjači aplauz na svetu!”, a upravo takvim aplauzom je završena 7. Beogradska nedelja dizajna pred prepunom Velikom čitaonicom Narodne biblioteke Srbije, gde je konferencija završena predavanjem Patrika Šumahera, laureate prošlogodišnje Nedelje dizajna.
Više informacija na: www.belgradedesignweek.com.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!