Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Šansa za srpske digital kompanije

Na Digitalnom Šordič festivalu u Londonu raspisan je konkurs pod nazivom „Million funti za startap“ za kompaniju koja se bavi digitalnim tehnologijama i koja na najbolji način pokaže da je spremna da pokrene biznis u Londonu i odatle „osvoji svet“. Pobednička kompanija će ne samo osvojiti milion funti u te svrhe, već će dobiti i namensku podršku i pomoć partnera. Konkurs je raspisan sa ciljem da predstavi London kao primarnu lokaciju za osnivanje globalnih digitalnih tehnoloških kompanija i važi za sve kompanije širom sveta, uključujući i Srbiju.
Zainteresovane kompanije moraće da pokažu da imaju sposobnost da upotrebe nagradu od milion funti, a ostali uslovi konkursa podrazumevaju da godišnji promet učesnika mora da bude ispod milion funti, i da kompanija ne postoji duže od 10 godina. Konkurs je otvoren za prijave do 29. avgusta, 2013. godina do 12h, a finale će se održati krajem 2013. godine. Više informacija, kao i potrebni formulari dostupni su na sajtu www.millionpoundstartup.com.
Konkurs „Million funti za startap“ podržale su brojne kompanije, ali i gradonačelnik Londona, Tech City investiciona organizacija (Tech City Investment Organisation -TCIO), Taylor Wessing, kao i svetska konsultanstka mreža Ketchum i mnogi drugi. U Srbiji konkurs podržava članica Ketchum mreže, PR agencija Olaf&McAteer.
„Sigurni smo da u Srbiji postoji veliki broj mladih uspešnih kompanija koje su čekale ovakvu priliku! Verujemo da će u London otići slika o uspešnim mladim ljudima koji imaju ideju, znanje i sposobnost da ostvare uspeh na globalnom nivou“ – istakla je Ljiljana Boljanović, direktorka agencije Olaf&McAteer i dodala: „Uzbuđeni smo što imamo priliku da promovišemo ovakav projekat, sa nestrpljenjem očekujemo rezultate i nadamo se da će neko od „naših“ pobediti.“
Boris Džonson, gradonačelnik Londona rekao je: „London je odličan dom za tehnološke startape i svetski je lider u ovom sektoru u usponu. Ovo takmičenje je inovativni pristup koji će, nadam se, izroditi još preduzetničkog talenta po kome je ovaj grad poznat.“
Britanski ministar privrede, Majkl Felon ističe: „Velika Britanija je odlično mesto za biznis, sa infrastrukturom koja se konstantno unapređuje i kvalifikovanom radnom snagom. Ova inicijativa može biti pravi podsticaj za preduzetništvo i startape koji imaju veliki potencijal za rast i razvoj i može pomoći Londonu da ostane na vodećoj poziciji u globalnom nadmetanju u talentu, inovacijama i uspehu.“

Proces takmičenja:
• Prvi krug: zatvara se u 12:00h, 29. avgusta 2013. godine
Učesnici kreiraju profil na sajtu i odgovaraju na niz osnovnih pitanja o svojoj kompaniji. Ove informacije će biti dostupne javnosti koja će moći da razmotri konkretnu ideju i da svoje mišljenje.

• Procene: Uspešni učesnici ući će u fazu ocenjivanja, koja će trajati od septembra do novembra 2013. godine.
Učesnici koji prođu ovaj krug takmičenja moraće da popune još jedan detaljan upitnik o svojoj kompaniji. Proces procene konkurentnosti imaće i nekoliko „pitch“ faza, odn. prezentacija (ili usmeno ili online).

• Poslednji krug: Pobednik će biti proglašen tokom decembra 2013. godine
U ovoj poslednjoj fazi, za svakog od finalista (a biće ih oko 20) biće urađen „due diligence“. Žiri sastavljen od uspešnih preduzetnika i investitora izabraće pobednika.

• Proces takmičenja vodiće kompanija „Digital Innovation Solutions“ uz podršku ostalih partnera.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!