Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani.

Na trećoj TEDxNoviSad nezavisno organizovanoj konferenciji pod lincencom TED-a, publici će 19. oktobra, u Studiju M biti predstavljene inovativne i kreativne ideje građana i građanki Srbije. Kao i prethodnih godina nastupiće govornici različitih interesovanja, profesionalnih orijentacija i socijalnog okruženja. U 18 minuta, koliko imaju na raspolaganju, oni će na kreativan način preneti publici suštinu ideja i inicijativa koje zastupaju. Ovogodišnji slogan konferencije je „Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani.“, a cilj mu je da prisutne podstakne na razmišljanje kako da svojim stvaralaštvom iniciraju pozitivne promene u zajednicama kojima pripadaju. Ove godine, posetiocima će biti predstavljeni zanimljivi govornici, koji će svojim temama sigurno doprineti drugačijem razumevanju sveta oko nas. Njihov cilj je da pomere postojeće društvene granice i da svojim inovativnim idejama podstaknu slušaoce da postojeće pojave posmatraju iz drugačijeg ugla. TEDx događaj ne čine samo izlaganja govornika i gledanje TED govora. U toku pauze, između sesija, učesnici će biti u prilici da se međusobno upoznaju, ali i da prodiskutuju sa govornicima.

Neki od ovogodišnjih govornika su:
– Jelena Jovanović, aktivistkinja u sferi informacione politike i pitanja privatnosti. Bila je članica odbora Međunarodnih piratskih partija. Njeno izlaganje je usmereno na upoznavanje javnosti sa značajem uzbunjivača i Wikileaks pokreta, važnosti piratskog pokreta na internetu i promenama koje nam oni donose.

– Tamara Važić je doktorantkinja na Biološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a publici će prezentovati interesantno rešenje globalnog civilizacijskog problema koji se tiče nestašice i zagađenja vode za piće. Ona će govoriti o plutajućem pokretnom ekoremedijacionom sistemu (PPES) tj. tehnologiji prečišćavanja zagađenih voda koja zbog svoje ekonomičnosti može biti spas za nerazvijene i zemlje u razvoju.

– Slobodan Šušnjević, pokretač inicijative „Kritična masa“ koja okuplja bicikliste, ljubitelje biciklizma i ostale aktiviste sličnih interesovanja. Pokret je nastao nakon okupljanja biciklista na Trgu slobode, u Novom Sadu, u znak protesta zbog ispisivanja nekoliko stotina kazni za vožnju bicikla kroz centar. U svom govoru upoznaće nas sa širim kontekstom značaja ovakve inicijative.

– Aleksandra Savić je biološkinja koja se bavi odnosima sa javnošću. Autorka je brojnih tribina i okruglih stolova u oblasti odnosa sa javnošću u kulturi. U svom govoru će izložiti ideju zašto su nam muzeji i dalje bitni, od čega štite civilizaciju i kako da ih posmatramo na jedan sasvim drugačiji način.

U narednom periodu biće saopštena imena ostalih govornika. Zainteresovani za prisustvovanje ovoj konferenciji mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu. Broj mesta je ograničen. Više informacija o samom događaju, TED-u i TEDx-u možete pronaći na sajtu http://tedxnovisad.com/.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!