today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Sajam građevinarstva okupio više od 850 izlagača

Na Beogradskom sajmu, pod sloganom „U toku“ počeo je Međunarodni sajam građevinarstva, na kome će se posetiocima predstaviti oko 850 izlagača iz 26 zemalja Evrope i Azije. Ovogodišnji sajam imaće i humanitarni karakter, pošto se očekuje pomoć građevinskih kompanija u izgradnji zgrade za izbegle i raseljene, koja se gradi u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“.
I pored ekonomske krize Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, okupio je najpoznatije građevinske kompanije, proizvođače građevinskog materijala, opreme i mašina u jugoistočnoj Evropi. Sajam je svečano otvorio ministar rudarstva, prostornog planiranja i životne stredine Oliver Dulić, koji je tom prilikom istakao da je građevina sektor u koji je država uložila najviše novca, između 450 i 500 miliona evra, od čega 18 milijardi dinara samo u projekte javne infrastrukture. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se gradi 91 škola, 18 bolnica i zdravstvenih ustanova, 26 objekata kulture, 49 stadiona, bazena i sportskih centara i 68 projekata javne infrastuktrure, kao što su vodovodi, kanalizacija, parkovi i drugo. Konzorcijum od pet banaka odobrio je 115 miliona evra za podsticaj građevinskoj industriji i proizvođačima građevinskog materijala, koji rade sa 30 odsto kapaciteta.
Šefica projekta Sajma građevinarstva Mirjana Jovanović kaže da je nelikvidnost građevinskih preduzeća ogromna i da preti da odvede u stečaj dve trećine građevinskih preduzeća. Ovogodišnji sajam imaće i humanitarni karakter, pošto se očekuje pomoć građevinskih kompanija u izgradnji zgrade za izbegle i raseljene, koja se gradi u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“. Kompanije koje izlažu na sajmu mogu da pomognu u izgradnji zgrade za izbegle i raseljene, koja se gradi u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“. „Pozivam sve firme koje će da učestvuju na sajmu, svako ko može da pomogne da nam donira za zgradu koju gradimo socijalno stanovanje kako bi konačno sa tom četvrtom zgradom uspeli da zatvorimo kolektivne centre na teritoriji grada Beograda“, kaže predsednica Upravnog odbora fondacije „Ana i Vlade Divac“ Snežana Divac. Do sada je Fondacija uspela da udomi oko 1.500 ljudi, odnosno 250 izbeličkih porodica u Srbiji.

Izvor: RTS

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!