Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Sadržajni marketing na ceni

SVET  – NewsCred, kompanija za sadržajni marketing, koja je pre šest godina osnovana u Njujorku, najpoznatija je po tome da sadržaj iz svetskih magazina i časopisa, kao što su The Economist i NY Times, pod licencom prodaje robnim markama. Novinari, fotografi, snimatelji i digitalni umetnici, koje će angažovati NewsCred, imaće zadatak da za brendove stvaraju izvorne sadržaje.
Kako piše Mashable, kompanija vrlo brižljivo bira svoje novinarske saradnike, a njihove plate su vrlo visoke – za blog dobijaju najmanje 500 dolara, a za članak čak 1.000 dolara. Kako su za Mashable kazali predstavnici NewsCreda takav je sadržaj dodana vrednost za robne marke, dok, kao osnova njihovog poslovanja, ostaje licenciranje vlastite programske platforme koju robne marke mogu koristiti kako bi povećale svoj marketinški doseg.
„Ponosni smo da stvaramo mrežu najbolje plaćenih slobodnih novinara, što dokazuje našu orijentisanost ka rastu i trajnoj budućnosti novinarstva,“ izjavio je Shafqat Islam, direktor i suosnivač NewsCreda. Kompanija je sebi postavila za cilj da sarađuje sa 500 novinara – trenutno za njih radi nekoliko novinara koji pišu i za ugledne časopise i magazine kao što su New York Times, Wired i The Atlantic.
Među naručiocima NewsCreda su brojne međunarodne robne marke kao što su Pepsi, Visa, Toyota i General Mills. Kompanija ima na raspolaganju 4.000 različitih izvora sadržaja koji robne marke kupuju u marketinške svrhe. Pepsi je, na primer, NewsCredove članke iskoristio za internet stranicu Pepsi Pulse, koja objavljuje najnovije priče iz pop kulture koje kruže društvenim mrežama.
U NewsCredu kažu da se potražnja robnih marki za sadržajem te vrste izuzetno povećala, što dokazuje i njihov prihod u 2012. godine, koji je povećan za 11 puta. Ali, kako piše Mashable, takav rast sadržajnog marketinga postavlja nova etička pitanja izdavačima. Predstavnici NewsCreda, između ostalog, navode svoju viziju da će robne marke moći koristiti članke iz nekih partnerskih publikacija. Teoretski bi to značilo da će Visa moći koristiti ekskluzivne autorske sadržaje iz New York Timesa, jednostavno ih prisvojiti i iskoristiti ih pod svojim imenom. „Pri tom nije jasno koliko bi se, od NewsCredovih 4.000 partnera, složilo s takvim dogovorom,“ piše Mashable.

Izvor: Mashable/Media Marketing

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!