Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

RTS i RTV na ekranima emituju – krizu

Uprkos najavama i spekulacijama da će Radio-televizija Vojvodine od 1. septembra prekinuti program, rukovodstvo tog javnog medijskog servisa saopštilo je u petak da se krajnjim naporima i zalaganjem zaposlenih emituje program. Ozbiljna finansijska kriza potvrđena nam je i u Radio-televiziji Srbije, koja je pre 55 godina, na jučerašnji dan počela emitovanje programa.
Obe kuće su u teškoj materijalnoj situaciji, novca nema dovoljno za zarade i produkciju programa. Uglavnom su obustavljeni novi projekti, ali se program emituje. – Pošto je priliv prihoda od pretplate tokom avgusta gotovo prekinut, menadžment RTV očekuje da će Vlada Republike Srbije u najkraćem roku obezbediti rešenje, kojim će se proizvodnja programa u tom javnom servisu osigurati pod istim uslovima kao i u Radio-televiziji Srbije – saopšteno je iz RTV.
Predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da RTV mora da opstane i nađe način da radi kvalitetnije nego do sada. – Nedvosmislen stav poslaničke većine je da mora da se pronađe način da ovaj javni servis opstane i da se reše problemi koji su stari duže od dve decenije – rekao je Jakovljev.
Kao posledica teške situacije u RTS, potvrdio je za „Novosti“ generalni direktor Aleksandar Tijanić, novinari se već premišljaju o prelasku kod konkurencije. – Osam novinara obavestilo me je da im komercijalne televizije nude duplo veće plate, ali samo jedan, i to ne TV lice, odlučio je da ode – kaže Tijanić.
Država za primanja zaposlenih na RTS-u izdvaja nešto manje od dva miliona evra, ali nedostaje još pola miliona da bi platu nesmetano primalo oko 4.000 zaposlenih. U RTS-u saznajemo da od pretplate prihoduju 2,6 miliona evra mesečno i još milion i po od marketinga, ali upućeni objašnjavaju da to nije dovoljno za nove programe, sportske prenose i druge TV sadržaje, pa se manjak para odrazio i na gledanost.

Izvor: Novosti

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!