Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

RTS i RTV na ekranima emituju – krizu

Uprkos najavama i spekulacijama da će Radio-televizija Vojvodine od 1. septembra prekinuti program, rukovodstvo tog javnog medijskog servisa saopštilo je u petak da se krajnjim naporima i zalaganjem zaposlenih emituje program. Ozbiljna finansijska kriza potvrđena nam je i u Radio-televiziji Srbije, koja je pre 55 godina, na jučerašnji dan počela emitovanje programa.
Obe kuće su u teškoj materijalnoj situaciji, novca nema dovoljno za zarade i produkciju programa. Uglavnom su obustavljeni novi projekti, ali se program emituje. – Pošto je priliv prihoda od pretplate tokom avgusta gotovo prekinut, menadžment RTV očekuje da će Vlada Republike Srbije u najkraćem roku obezbediti rešenje, kojim će se proizvodnja programa u tom javnom servisu osigurati pod istim uslovima kao i u Radio-televiziji Srbije – saopšteno je iz RTV.
Predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da RTV mora da opstane i nađe način da radi kvalitetnije nego do sada. – Nedvosmislen stav poslaničke većine je da mora da se pronađe način da ovaj javni servis opstane i da se reše problemi koji su stari duže od dve decenije – rekao je Jakovljev.
Kao posledica teške situacije u RTS, potvrdio je za „Novosti“ generalni direktor Aleksandar Tijanić, novinari se već premišljaju o prelasku kod konkurencije. – Osam novinara obavestilo me je da im komercijalne televizije nude duplo veće plate, ali samo jedan, i to ne TV lice, odlučio je da ode – kaže Tijanić.
Država za primanja zaposlenih na RTS-u izdvaja nešto manje od dva miliona evra, ali nedostaje još pola miliona da bi platu nesmetano primalo oko 4.000 zaposlenih. U RTS-u saznajemo da od pretplate prihoduju 2,6 miliona evra mesečno i još milion i po od marketinga, ali upućeni objašnjavaju da to nije dovoljno za nove programe, sportske prenose i druge TV sadržaje, pa se manjak para odrazio i na gledanost.

Izvor: Novosti

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!