Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

REPUBLIKA od 18. do 20. jula u Rijeci

REGION – REPUBLIKA je svetski susret kreativaca iz područja progresivne kulture koji će se održati u Rijeci od 18. do 20. jula ove godine. Međunarodni događaj REPUBLIKA je osmišljena kao kombinacija letne škole, konferencije i festivala. Rijeka će ugostiti neke od najkreativnijih i najuzbudljivijih umova današnjice, a posetiocima iz Hrvatske, regiona i sveta će omogućiti da sa njima, i međusobno, razmene ideje, iskustva i inspiracije.
REPUBLIKA će biti organizovana kroz radionice, igraonice, predavanja, prezentacije, instalacije, koncerte i zabavne sadržaje. Trodnevni program Republike sastoji se od šest paralelnih delova. Neke od ovih sadržaja organizuju prestižni svetski festivali kao što su SHARE (Beograd/Bejrut), A MAZE (Berlin/Johanesburg), PAUSE (Melburn), East Doc Platform (Prag), putujući festival inovacija, start-up konferencija SEEDCAMP, a neki će se premijerno dogoditi upravo na Republici kao Art Expo Forum – godišnja smotra likovnog stvaralaštva u Hrvatskoj. Preduzetničko-tehnološki deo događanja činiće RockPaperStartups.
Republika će se održati u kompleksu bivše fabrike „Rikard Benčić“ i na brodu Galeb, nekadašnjem Titovom brodu mira. Ovim projektom Rijeka će se pozicionirati kao regionalni centar kreativnih industrija i evropski festivalski centar i mesto umrežavanja profesionalaca iz područja kreativnih industrija na međunarodnom nivou. Republiku, u saradnji s Gradom Rijekom organizuju neki od ključnih ljudi koji su stajali iza novosadskog festivala EXIT proteklih 13 godina. Za ovu priliku oni će oformiti lokalni tim pa će tako organizacija Republike biti i proces prenošenja znanja i iskustva od ekipe koja je stvorila EXIT na lokalne organizatore. Ova manifestacija za cilj ima postavljanje Rijeke kao regionalnog centra kreativnih industrija i evropskog festivalskog centra, stvaranje alternativne edukativne platforme za mlade kreativce i privlačenje novih turista u Rijeku. Bojan Bošković, suosnivač i dugogodišnji generalni menadžer novosadskog Festivala Exit i Share Festivala sa zadovoljstvom je pristao da bude suorganizator ovakvog dođađaja, pogotovo zato što prošlost, sadašnjost i jedinstveni geografski položaj Rijeke je čine savršenim mestom za ovakav ambiciozni događaj.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!