Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Regionalna i međunarodna podrška hrvatskim PR-ovima

Predstavnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Hrvatske udruge komunikacijskih agencija poslala je medijima saopštenje o podršci koju su hrvatski PR-ovi dobili od stranih agencija i stručnjaka. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti. „Krovna međunarodna organizacija nacionalnih agencijskih udruženja, The International Communications Consultancy Organisation (ICCO), oštro osuđuje nedavnu odluku hrvatske Vlade o zabrani rada državnih institucija i državnih kompanija s agencijama za odnose s javnošću. „Smatramo da je ovakva zabrana bez presedana i diskriminirajuća prema PR agencijama. Korištenje usluga spoljnih konsultanata, koji poseduju specifična znanja i veštine, u javnom sektoru je uobičajena praksa u svetu, a pritom usluge komunikacijskih stručnjaka nisu i ne bi smele biti izuzetak“, istaknuo je Jean-Leopold Schuybroek, predsednik ICCO-a.
International Public Relations Association IPRA, međunarodno udruženje za odnose s javnošću, vodeća je globalna asocijacija stručnjaka za odnose s javnošću kojoj je cilj unapređenje struke te podsticanje otvorenih i transparentnih komunikacijskih aktivnosti i razvoja etičnosti. James Holt, CEO IPRA-e, takođe je podržao kolege u Hrvatskoj te o nedavnoj Odluci hrvatske Vlade o zabrani angažmana agencija za odnose s javnošću u javnim kompanijama i sektoru kazao: „Prema našem iskustvu jednostrane su aktivnosti gotovo uvek kontraproduktivne. Stoga preporučamo konstruktivni dijalog između tela javne vlasti i PR zajednice u Hrvatskoj u cilju zajedničke saradnje kojom bi se istaknula važnost i snaga komunikacijskih strategija kao dodatne vrednosti uz, istovremeno, osiguranu transparentnost međusobnog ugovaranja.“
Sue Wolstenholme, President Elect, Chartered Institute of Public Relations (CIPR), vodećeg profesionalnog tela industrije odnosa s javnošću Velike Britanije koje zastupa interese zaposlenih u odnosima s javnošću u Velikoj Britaniji i ostatku sveta, podržala je hrvatske komunikacijske stručnjake istaknuvši: „Nedavna Odluka hrvatske Vlade onemogućava korištenje usluga visoko kompetentnih komunikacijskih stručnjaka u javnom sektoru, koji će zasigurno imati potrebe u daljnjoj integraciji EU. Ovom Odlukom nije ugroženo samo tržišna utakmica u EU, već i egzistencija brojnih PR praktičara te je, istovremeno, reputacija hrvatske Vlade izložena opasnosti. Stoga podržavam hrvatske kolege.“

I regija je za hrvatske PR-ove
Podrška hrvatskim kolegama nije izostala ni od strane nacionalnih udruženja za odnose s javnošću iz regije koji ističu svoju spremnost da na svaki način pomognu hrvatskim PR-ovima u nastojanjima za zaštitu struke.
Miloš Đajić, predsednik Društva Srbije za odnose s javnošću podržava hrvatske komunikacijske stručnjake u njihovoj borbi za zaštitu digniteta struke: „Smatram da je odluka koju je hrvatska Vlada donela suprotna interesima građana. Iz same odluke se vidi da onaj ko ju je doneo ne razume suštinu odnosa s javnošću“, naglasio je Đajić, te dodao: „Vlada Republike Hrvatske je svetionik za sve vlade u regiji zbog uspešnog završetka procesa priključenja EU, stoga je i njena odgovornost mnogo šira. Ona može biti putokaz i drugima da tako nešto učine, a to bi bilo vrlo loše.“
Slovenske kolege, u podršci koju su poslali HUOJ-u, izražavaju svoje duboko neslaganje sa odlukom hrvatske vlade, naglašavajući kako su agencije za odnose s javnošću uvek koristan partner u komunikaciji, kako u privatnom tako i u javnom sektoru te da svojim znanjima i iskustvom mogu stvarati dodatnu vrednost u svakom projektu.
Iztok Verdnik, predsednik Slovenskog društva za odnose s javnošću (PRSS) rekao je: „Uprava i članstvo PRSS vidi odluku Vlade Republike Hrvatske kao nepromišljenu političku odluku koja bi mogla naneti veliku štetu profesiji odnosa s javnošću i kolegama koji taj posao obavljaju“.

Izvor: index.hr

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!