Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Red Bull Collective Art

Studentski projekat Beogradska nedelja umetnosti ove godine održava se od 28.juna do 7. jula na nekoliko lokacija u Beogradu. U okviru ove kulturne manifestacije, održaće se i izložba globalnog umetničkog projekta Red Bull Collective Art.
Priprema ovog 1300 m dugog umetničkog dela trajala je skoro dva meseca. Određene sekvence Red Bull Collective Art projekta ugledaće svetlost dana u glavnoj šetačkoj zoni u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici od 4. jula u 19h na platou ispred Beogradskog izloga. Izložba će biti otvorena do 7. jula.
Red Bull Collective Art je dobio preko 2000 radova, kreirajući jedno od najvećih kolektivnih umetničkih dela na svetu. Doprinos kreiranju najvećeg umetničkog dela na svetu pristigao je iz svih krajeva planete.
Čak 2000 umetnika iz 85 zemalja pojavilo se na sajtu www.redbullcollectiveart.com u zakazanom terminu i nastavio rad umetnika koji je bio u redu pre njega. Sve je bilo dozvoljeno, mogli su da koriste bilo koju od tehnika i programa, jedini zadatak je bio da povežu svoj rad sa radom prethodnika.
Red Bull Collective Art projekat je inicijalno evoluirao od koncepta ’cadavre exquis’, nadrealistične tehnike koja je prvi put uvedena 1925. godine. Ideja je da veći broj slika ili reči budu kolektivno spojene, pri čemu svaka sledeća osoba dodaje na prethodnu sliku, s tim da je u mogućnosti da vidi samo poslednji deo dizajna. Ideja je bila uzeti staru tehniku i projektovati je u digitalno doba koristeći modernu tehnologiju i društvene medije. Na projektu su učestvovali različiti kreativni ljudi, uključujući dizajnere, umetnike i fotografe.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!