today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Raspisan konkurs za Henkel Art Award 2012

Počinje novi krug takmičenja za Henkel Art Award 2012, saopštili su organizoatori. Henkel za centralnu i istočnu Evropu poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na ovogodišnjem konkursu.
Konkurs je namenjen kreativnim umetnicima iz 23 zemlje centralne i istočne Evrope. Nagrada se dodeljuje u saradnji sa dugogodišnjim partnerima, organizacijom “KulturKontakt Austrija” i Muzejem savremene umetnosti – MUMOK iz Beča. Pored novčane nagrade od sedam hiljada evra, pobednik dobija i organizovanje izložbe u zemlji porekla, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču.
“Umetnost doprinosi, ne samo kulturnoj razmeni, već i međusobnom razumevanju”, izjavio je Ginter Tumser, predsednik kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu, objašnjavajući Henkelovu dugogodišnju posvećenost sponzorisanju umetnosti. I ove godine, Henkelova nagrada za umetnost biće dodeljena umetnicima za izvanredna i inovativna umetnička dela iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video snimaka i instalacija. Renomirani međunarodni žiri sastaće se na leto 2012. godine radi izbora pet finalista, koji će se takmičiti za glavnu nagradu. Pobednik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji u Beču, koja će biti održana u oktobru ove godine.
Pored toga, u saradnji sa austrijskom organizacijom “KulturKontakt Austrija”, kompanija Henkel kao treću nagradu dodeljuje i stipendiju u vrednosti od dve hiljade evra, namenjenu mladim umetnicima iz istočne Evrope. Dobitnik ove nagrade će se birati među učesnicima programa austrijske organizacije “KulturKontakt Austrija” pod nazivom “Artists in Residence”.

Henkelovu nagradu za umetnost možete naći i na Facebook stranici.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!