Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Raspisan konkurs 100 % FUTURE SERBIA

Belgrade Design Week i Domus Akademija iz Milana u saradnji sa Nemestic Studiom prvi put zajednički otvaraju konkurs za projekat „BDW 100% Future Serbia“, koji je se posle mnogo uspeha u prethodne dve godine organizuje već treći put u Beogradu. Najboljem učesniku konkursa biće dodeljena prva nagrada – stipendija za letnjii kurs 2013 Domus akademije u Milanu u vrednosti od 1750 evra. Konkurs će biti otvoren od 1. do 25. maja 2013. godine, a o izboru kandidata i dodeli nagrada će odlučivati stručni žiri Domus Akademije u saradnji sa BDW-om i Nemestic Studiom.
Projekat “BDW 100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji čiji je cilj promocija kako najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove, kao i etabliranih autora koji žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta u sto izloga u centru Beograda od Kalemegdana do Slavije.
Beograd će tako i ove godine biti centar najkreativnijih mladih dizajnera i kreativnih industrija u Srbiji i regionu u periodu od 2. do 9. juna. Zato pozivamo sve kreativce da odgovore na ovogodišnju temu BDW-a “Inovacija” svojim najboljim radovima iz oblasti arhitekture, dizajna predmeta, grafičkog dizajna, oglašavanja, modnog dizajna, filma, fotografije, primenjene umetnosti i konkurišu za stipendiju milanske Domus Akademije, jedne od najprestižnijih akademija za dizajn u svetu, koja nudi spektar najrazličitijih master studija i letnjih kurseva iz oblasti krativnih industrija.
Kandidati koji žele da konkurišu za specijalnu nagradu Domus Akademije moraju biti sa teritorije Jugoistočne Evrope, na završnoj godini akademskih studija (arhitekture, dizajna, modnog dizajna, vizuelnih umetnosti i slično), kao i mladi profesionalci do 35 godina starosti. Za drugu, treću i četvrtu nagradu koju dodeljuje BDW (ulaznice za BDW konferenciju, učešće u radionicama i obezbeđivanje izložbenog prostora u preko sto izlozga u Beogradu) mogu se prijaviti studenti i kreativci svih godina. Učešće na konkursu je besplatno, a učesnici ostvaruju specijalan popust za kupovinu karata za međunarodnu konferenciju BDW 2013 po ceni od samo 99 evra za tri dana konferencije, kao i prednost za učešće na prestižnim međunarodnim BDW radionicama sa ograničenim brojem učesnika u junu 2013.
– Projektom BDW 100% Future Serbia sam bila pozitivno iznenađena, počevši od same ideje da 100 mladih dizajnera u Srbiji ima priliku da prezentuje svoje radove javnosti! Dizajn je kao disciplina nešto što u Srbiji teško uspeva i opstaje „na mišiće“ nekolicine posvećenih kao neka vrsta ekskluzive, a široj javnosti pojam je potpuno stran i neintegrisan u svakodnevni život. Projekat BDW 100%Future Serbia je ostavio najjači utisak na mene kao velika količina pozitivne, dobre, zdrave energije koja daje vetar u leđa za dalje smisleno bavljenje dizajnom, smatra Kaća Todović Krković, koja je osvojila jednu od 10 ravnopravnih nagrada na konkursu BDW 100% Future Serbia 2012. godine.
Projekt BDW 100% Future Serbia se organizuje treću godinu zaredom, a osnovna ideja je da se izložbe izmeste na ulice kojima ima pristup šira publika, a ne samo oni koji redovno posećuju galerije i izložbe. Zainteresovani i slučajni prolaznici mogu da pogledaju izložene radove usput tokom šetnje od Kalemegdana do Slavije, kao i da prema priloženoj mapi distribuiranoj po celom gradu otkrivaju interesantna mesta sa draguljima novog dizajna. BDW projektom 100% FUTURE SERBIA pruža podršku domaćem dizajnu, a specifičnim pozicioniranjem u beogradskim izlozima daje podršku nacionalnoj i gradskoj trgovini i horeci u vremenu krize, fokusirajući pažnju medija, institucija i javnosti nedelju dana na sve vidove kreativnih industrija. Zahvaljujući BDW-u, o mladim srskim dizajnerima koji su učestvovali na BDW 100% Future Serbia pisalo se u vodećim svetskim, kao i svim lokanim i regionalnim medijima, a mnogi od njih su se prvi put predstavili javnosti.
Informišite se detaljnije o konkursu na sajtu http://www.dizajnpark.com/100-future-serbia/competition/

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!