Radionice stripa i ilustracije

Tradicionalna, sedma po redu, godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije “Đorđe Lobačev” biće otvorena do 14. februara u Srećnoj galeriji (Kralja Milana 48).
Radionica ove godine proslavlja dva jubileja – 20 godina postojanja i 10 godina rada u Studentskom kulturnom centru.
Ova izložba predstavlja retrospektivu rada generacija strip autora i ilustratora koji su prošli kroz edukaciju ove škole i polaznika aktuelnog programskog koncepta otvorene radionice iz 2011. godine. Otvorenu radionicu posećuju mladi i već oformljeni strip autori koji su ponikli u školi stripa i mladi autori aktuelne domaće strip scene.
Kroz ovaj segment rada se sprovodi strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora kod nas, kao i njihova priprema za objavljivanje najuspelijih radova u domaćim i inostranim strip edicijama. Broj učesnika nije ograničen, jer je radionica otvorena za pristup svim zainteresovanima.
Otvorena radionica ima više od 20 stalnih članova, a za tradicionalnu, 7. godišnju izložbu, napravljen je odabir najuspelijih radova. Pomenuti jubileji škole stripa i radionice “Đorđe Lobačev”, čiji je osnivač i moderator naš eminentni pedagog i strip autor Vladimir Vesović, biće akcentovani i na 10. jubilarnom međunarodnom salonu stripa.

Izvor: danubeogradu.rs


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari