Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Prvi broj časopisa „Architectural Approach“

Nakon višemesečnog rada, prvi broj časopisa „Architectural Approach“, dostupan je javnosti. Časopis je pokrenut od strane grupe studenata arhitekture sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu u nameri da bude glasnik nove arhitekture. Ciljna glupa časopisa su mladi arhitekti i studenti, a ideja časopisa je razvoj arhitektonske misli, i to prevashodno kroz teoretski diskurs i negovanje kritičkog stava, nasuprot suvoparnom prikazivanju aktuelnih arhitektonskih projekata.
Cilj časopisa je stvaranje platforme na kojoj će arhitekte, posebno mladi moći da iskažu svoje ideje, stavove, razmišljanja i konkretne projekte.

Prvi broj časopisa „aa_01“ posvećen je arhitektonskom pristupu u društvu i arhitekturi. Arhitektonski pristup na kom god jeziku i kojim god pismom ga napisali, neophodn je ako želimo da arhitektura preživi pred naletom svih kriza, finansijskih, moralnih koje joj prete.

Drugi broj časopisa „aa_02“, koji je u pripremi, posvećen je temi utopija. Koji je značaj utopije u arhitekturi i razvoju gradova? Da li bi grad uopšte mogao da postoji bez utopijskih vizija i snova o boljem i pravednijem društvu, kao pokretača, ideala kojima se teži? „Ako prihvatimo tezu da je utopija gradu potrebna ili čak neophodna kao uzor, kao nematerijalna slika koja uspostavlja red i predstavlja rešenje problema iz sadašnjosti, onda shvatamo da arhitekturalne fantazije, koje Emil Kaufman pominje, nisu samo nesuvisle i nerealne ideje na papiru, nastale u glavama onih koji previše maštaju o budućnosti, nego su izvor arhitektonskog progresa, životvorni pokretač razvoja društva i grada“, navode u redakciji časopisa.

Časopis „Architectural Approach“ objavljuje konkurs za slanje radova i tekstova za drugi broj časopisa na temu Utopija. Na konkursu mogu da učestvuju svi zainteresovani studenti dizajna i arhitekture, a svoje radove – tekstove, istraživanja, opažanja, projekte – koji pružaju ili nagoveštavaju odgovore na ova pitanja možete poslati do 15. februara ove godine na mejl modelart.rs@gmail.com.

Više o pozivu i drugom broju možete pogledati OVDE, a prvi broj možete preuzeti OVDE.

Izvor:arhns.com

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!