Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Prvi broj časopisa „Architectural Approach“

Nakon višemesečnog rada, prvi broj časopisa „Architectural Approach“, dostupan je javnosti. Časopis je pokrenut od strane grupe studenata arhitekture sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu u nameri da bude glasnik nove arhitekture. Ciljna glupa časopisa su mladi arhitekti i studenti, a ideja časopisa je razvoj arhitektonske misli, i to prevashodno kroz teoretski diskurs i negovanje kritičkog stava, nasuprot suvoparnom prikazivanju aktuelnih arhitektonskih projekata.
Cilj časopisa je stvaranje platforme na kojoj će arhitekte, posebno mladi moći da iskažu svoje ideje, stavove, razmišljanja i konkretne projekte.

Prvi broj časopisa „aa_01“ posvećen je arhitektonskom pristupu u društvu i arhitekturi. Arhitektonski pristup na kom god jeziku i kojim god pismom ga napisali, neophodn je ako želimo da arhitektura preživi pred naletom svih kriza, finansijskih, moralnih koje joj prete.

Drugi broj časopisa „aa_02“, koji je u pripremi, posvećen je temi utopija. Koji je značaj utopije u arhitekturi i razvoju gradova? Da li bi grad uopšte mogao da postoji bez utopijskih vizija i snova o boljem i pravednijem društvu, kao pokretača, ideala kojima se teži? „Ako prihvatimo tezu da je utopija gradu potrebna ili čak neophodna kao uzor, kao nematerijalna slika koja uspostavlja red i predstavlja rešenje problema iz sadašnjosti, onda shvatamo da arhitekturalne fantazije, koje Emil Kaufman pominje, nisu samo nesuvisle i nerealne ideje na papiru, nastale u glavama onih koji previše maštaju o budućnosti, nego su izvor arhitektonskog progresa, životvorni pokretač razvoja društva i grada“, navode u redakciji časopisa.

Časopis „Architectural Approach“ objavljuje konkurs za slanje radova i tekstova za drugi broj časopisa na temu Utopija. Na konkursu mogu da učestvuju svi zainteresovani studenti dizajna i arhitekture, a svoje radove – tekstove, istraživanja, opažanja, projekte – koji pružaju ili nagoveštavaju odgovore na ova pitanja možete poslati do 15. februara ove godine na mejl modelart.rs@gmail.com.

Više o pozivu i drugom broju možete pogledati OVDE, a prvi broj možete preuzeti OVDE.

Izvor:arhns.com

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!