Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Program stipendiranja novinara na Rojters institutu

Otvoren je poziv za program stipendiranja novinara na Rojters institutu 2014/15. Rok za prijavu novinara je 31. januar 2014. godine.
Za stipendiju se mogu prijaviti novinari sa najmanje pet godina radnog iskustva i dobrim poznavanjem govornog i pisanog engleskog jezika. Program omogućava gostujućim novinarima iz celog sveta da sprovedu svoja istraživanja u Oxfordu.

Trenutno dostupni programi stipendiranja su:

  • Stipendija Tompson Rojters fondacije – ustanovljena 1983. godine, stipendija nudi priliku iskusnim novinarima da sprovode istraživanja na različite teme. Oko šest Tomson Rojters stipendista svake godine koristi program punog finansiranja na 3 do 6 meseci. Tomson Rojters stipendisti su novinari koji dolaze iz štampanih i elektronskih medija. Novinari iz bilo koje zemlje na svetu imaju pravo da se prijave za ovu stipendiju.
  • Gerda Henkel stipendija za novinare u oblasti humanističkih nauka, ustanovljena 2005. godine. Gerda Henkel Fondacija dodeljuje jednu šestomesečnu stipendiju koja u potpunosti finansira istraživanje novinara koji namerava da se bavi temama u oblasti istorijskih humanističkih nauka, posebno istorije umetnosti i moderne i drevne istorije, pravne ili islamske istorije. U okviru ovih oblasti, učesnici mogu slobodno da izaberu svoju temu istraživanja, iako bi idealno bilo da je istraživanje povezano sa njihovim poslovnim aktivnostima. Stučni novinari iz bilo koje zemlje na svetu imaju pravo da se prijave za ovu stipendiju.
  • Vinkot stipendija za novinare koji se bave biznis/ekonomskim temama iz Istočne Evrope, ustanovljena 1995. godine. Vinkot fondacija dodeljuje novinarima (najčešće 2 novinara godišnje) iz Centralne i Istočne Evrope, Rusije i Centralne Azije, tri meseca pune stipendije. Prednost se daje novinarima koji se bave biznis/ekonomskim temama čije su predložene teme istraživanja u vezi biznis/ekonomskog razvoja zemlje ili njihovih medija. 2014-15 prednost imaju kandidati iz Rumunije, Bugarske, Moldavije ili Ukraine, ali će i kandidati iz drugih zemalja takođe biti razmatrani. Novinari koji rade u novim ili alternativnim medijima ili web sajtovima koji streme nezavisnom i objektivnom izveštavanju takođe mogu da konkurišu.

Stipendisti će dobiti priliku da kritički razmišljaju o svojoj profesiji, da istraže određenu temu po svom izboru pod nadzorom osobe specijalizovane u toj oblasti, kao i da uživaju u akademskom, kulturnom i društvenom životu Univerziteta Oksford. Ovo nije studijski program, ali se od stipendista očekuje da urade značajno istraživanje koje ima kvalitet za objavljivanje.

Za više informacija pogledajte http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/fellowships/overview.html

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!