Prodajna izložba REMAKE u Supermarketu

Prodajna izložba REMAKE otvorena je juče u Supermarketu. REMAKE je festival kreativnih intervencija u polju redizajna i reciklaže, a u oblastima muzike, filma, fotografije, tekstila, asesoara i predmeta u kućnoj upotrebi i enterijeru.
Prvo izdanje festivala REMAKE održano je u Beogradu, u Ustanovi kulture opštine Stari grad “Parobrod” u novembru prošle godine, gde su kroz interaktivne radionice i sami učesnicu naučili tehnike prezentovane na festivalu. Zahvaljujući tom pristupu, tokom festivala je kreativnim intervencijama stvoreno mnoštvo umetničkih i upotrebnih predmeta koji su sada dostupni u Supermarketu.
Festival će se, u narednom periodu u celini, ili sa najuspešnijim radionicama, seliti i u druge gradove u Srbiji, ali i u inostranstvo. Već početkom ove godine REMAKE se seli u Napulj, u Italiji, uz podršku Uni Credit fondacije i mreže evropskih lidera civilnog društva Euclid.
Organizator REMAKE-a je Udruženje građana KULA, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda i partnerstvo UG Kultur Akt, UK Parobrod i veb sajta PopBoks.

Izložba REMAKE u Beogradu otvorena je do 26. januara.

Izvor: DESIGNED


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari