Pretraga na mobilnim uređajima dostići će vrhunac u 2015.

SVET – Prema najnovijem istraživanju portala eMarketer pod nazivom “Key Digital Trends for 2015: What’s in Store—and Not in Store—for the Coming Year”, tokom 2015. godine pretraga na mobilnim uređajima će dostići vrhunac.
Naime, sledeća godina će biti značajna po tome što će većina potrošnje, organskih poseta i plaćenih klikova dolaziti sa smart telefona i tableta. Ta aktivnost će daleko premašiti pretraživanja korisnika koja dolaze sa tradicionalnih desktop/laptop uređaja.
Za marketinške stručnjake navodi se važno upozorenje: povraćaj investicija u oglašavanje (ROI) na pretraživaču ipak neće dostići taj vrhunac. ROI u pretrazi na mobilnim uređajima se povećava, ali će i dalje da zaostaje za ROI u pretrazi sa desktop računara.
Smart telefoni su sve više prisutni, a njihova upotreba raste svakog dana, što znači da će tokom sledeće godine pretraga biti veća na mobilnim uređajima nego na desktop računarima. Značaj pretrage u digitalnom iskustvu korisnika je svakako trend koji bi trebalo pažljivo pratiti i osluškivati u narednoj godini.

Izvor: eMarketer
Priredila: Milica Vještica


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari