Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Preporuke HUOJ-a Vladi Hrvatske o statusu PR-a u državnoj upravi

REGION – Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), kao nacionalna strukovna organizacija, uputila je predsedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i potpredsedniku Vlade i ministru uprave Ivanu Kovačiću Preporuke o statusu odnosa s javnošću u državnoj upravi.

U Preporukama Vladi, a s ciljem osiguravanja kvalitetnog razvoja odnosa s javnošću u državnoj upravi, HUOJ je ukazao na važnost održavanja profesionalnosti i nezavisnosti stručnjaka za komunikacije i na činjenicu da je njihov primarni posao komuniciranje aktivnosti i programa ministarstava i javnih politika, a ne lična promocija ministara ili sekretara. HUOJ podstiče Vladu da u svakom ministarstvu osigura najmanje jednog zaposlenog stručnjaka, čiji je isključivi i glavni posao komunikacija rada i rezultata ministarstava prema javnostima na dnevnom nivou.

HUOJ u dokumentu upozorava da je preko potrebno zakonski regulisati pitanje sukoba interesa politički imenovanih pojedinaca na pozicijama posebnih savetnika predsednika Vlade ili ministara (tzv. pro bono angažmani), a što još uvek nije obuhvaćeno niti regulisano niti jednim zakonom ili propisom o sprečavanju sukoba interesa.

Više informacija pročitajte na sajtu HUOJ-a.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!