Potvrđena efikasnost digitalnog oglašavanja za brending kampanje

IAB Europe je pokrenuo studiju o efikasnosti digitalnog oglašavanja. Cilj ove studije je da se oglašivačima ukaže na značajan uticaj koje digitalno oglašavanje ima na brending kampanje.

Najnovije istraživanje, Metrics and KPIs survey1, sprovedeno od strane IAB Europe ukazuje na to da više od 80% oglašivača želi da što bolje razume kako digitalni kanali utiču na oglašivačke kampanje nekog brenda. Ova studija objedinjuje najnovija istraživanja iz cele Evrope koja pokazuje kako se tradicionalni ključni indikatori učinka (KPI) ostvaruju i mere u digitalnom oglašavanju.

Kao deo strategije IAB Europe da se povećaju ulaganja u digitalne kanale oglašavanja, studija pokazuje da su ključni indikatori učinka (KPI) poput povećanja svesti o brendu, brand recall, namera o kupovini i percepcija o brendu poboljšani zahvaljujući digitalnim oglašivačkim kampanjama, uključujući mobilne i video formate oglašavanja.

Studija obuhvata niz tržišta Zapadne i Istočne Evrope kao i raznovrsne brendove, među kojima su Audi, British Airways, Danone, Duracell, Leibniz, Microsoft, Philips, Renault iToyota.

Više informacija na IAB Europe.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari