test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Pokaži rispekt, reaguj na hejt!

Brend „Clipsy“ kompanije PepsiCo, u saradnji sa evropskom organizacijom Propulsion i uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, lansirao je kampanju „Pokaži rispekt – reaguj na hejt“, koja za cilj ima povećanje bezbednosti dece u digitalnom okruženju, kao i podizanje svesti o nasilju na internetu.

Na događaju koji je organizovan ovim povodom, uz prisustvo predstavnika medija, eksperata i partnera kampanje, generalni direktor kompanije PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičkih zemalja Nuno Pinto Leite, istakao je da mlade treba ohrabriti i pružiti im alate za podršku na putu rešavanja izazova sa kojima se suočavaju u digitalnom okruženju.

„Kao brend koji se primarno obraća tinejdžerima, bilo nam je veoma važno da kroz odgovornu komunikaciju adresiramo izazove sa kojima se oni često suočavaju. Komunikaciona platforma „Rispekt za sve što jesi“ šalje snažnu poruku mladima da ostanu autentični i budu verni sebi, a ova kampanja je dodatni poziv za njih i njihovo okruženje da pruže svoj doprinos u izgradnji bezbednog digitalnog okruženja. Želimo da ih u tome podržimo, i zato smo uz pomoć naših partnera kreirali različite alate i edukativne materijale za koje verujemo da mogu da budu dodatni podsticaj na ovom putu“, izjavio je Pinto Leite.

Na centralnoj panel diskusiji govorili su Emina Beković, edukatorka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, kao i Dragan Ilić, radijski i TV voditelj i psiholog. Oni su podelili svoja iskustva o tome kako osnažiti i edukovati mlade, ali i koja je uloga medija u kreiranju sigurnijeg digitalnog okruženja.

Kampanja će trajati od 18. septembra do 30. novembra 2023. godine, i u tom periodu će biti lansirana jedinstvena edukativna platforma clipsyprotivhejta.com na kojoj će biti dostupni vodiči za reagovanje i prevenciju digitalnog nasilja za mlade, nastavnike i roditelje. Osim specijalno kreiranih vodiča, timovi eksperata „Clipsy protiv hejta“ sprovodiće radionice za učenike u srednjim školama širom Srbije, u cilju osnaživanja i edukacije o adekvatnom i pravovremenom reagovanju u ovakvim situacijama. Edukatori u okviru radionica biće stručnjaci iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu – Pametno i bezbedno.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!