Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Plakati Valentine Broštean za Djoon

Seriju plakata “DANCEMANIA”, Valentina Broštean je uradila za pariški noćni klub “Djoon”. Inspirisana prvenstveno životom, a potom i životom na ulicama francuske prestonice, najrazličitijim ljudima koji je boje svojim ličnim bojama, Valentina je uspela da prenese atmosferu i energiju kojom zrače i kojom oplemenjuju kako svakodnevicu inspirativne metropole – tako i njen noćni život.
S obzirom da je u pitanju klub koji je ugostio neka od najvećih svetskih imena soul funk jazz fusion muzičke scene, brif je bio veoma jednostavan, sa jednom jedinom direkcijom – želeli su nešto slobodno, drugačije, van komercijalnih aspekata i očekivanja, interpretaciju muzike i ritma na jedan nesvakidašnji način! Uz takav brief prema rečima autorke, zaista je bilo jednostavno pustiti mašti na volju i iznedriti razigrana, rasterećena i slobodna rešenja! Želela je da kolažiranjem različiith elemenata i detalja komunicira jedu urbanu atmosferu koja bi u sebi spojila suprotnosti koje obeležavaju i sam Pariz, retro i savremeno, urbano i romantično, svetlo i razigrano, sa mračnijim elementima, ne bi li uspela da dočara pokret, ritam, vibracije na jedan neobičan način ali opet dovoljno pulsirajuć i osetljiv.
Pokušala je da kreira jednu kompoziciju sa nosećim elementima i gomilom sitnih detalja koji nisu vidljivi na prvu loptu, ali se pažljivom posmatraču koji dobro zapaža razotkrivaju onog momenta kada ga plakat zainteresuje i uvuče u svoj nadrealni svet. Od nekoliko proizvedenih rešenja dva su usvojena za evente koji će se desti početkom februara.
Valentina Broštean je rođena 24.10.1983. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Master studijama Akadmije Umetnosti u Novom Sadu, na smeru grafičke komunikacije, uža stručna oblast – grafika knjige na kojoj je do kraja 2011. godine  bila zaposlena kao asistent (na katedri za grafičke komunikacije). Valentina se bavi ilustrovanjem knjiga, grafičkim dizajnom,  a poslednjih godinu – dve dana, od kada živi i radi u Torinu (It) najviše je posvećena slikarstvu i ličnim projektima u saradnji sa različitim pojedincima i agencijama širom sveta. Valentina je izlagala na velikom broju grupnih izložbi u inostranstvu, među kojima je svakako i samostalna izložba “Last drop of innocence” u aprilu 2012, u prestižnoj rimskoj galeriji, “Dorothy Circus Gallery” – hramu evropskog “pop surealizma” – stila koji najbolje definiše i Valentinin slikarski stvaralački opus..” (deo postavke pogledati ovde). Takođe, veoma značajne izložbe o kojima se malo govorilo kod nas jesu izlaganje na grupnom show-u  “Pop surrealism -stay foolish” u muzeju Casa del Conte VERDE, Rivoli, grupnoj izložbi koja je okupila veliki broj svetski priznatih i poznatih imena low brow/pop surrealism scene pod okriljem kustosa i vlasnika Dorothy Circus galerije – Alexandre Mazzanti. Interesatno je pomenuti takođe izlaganje u okviru Miami Art Basela 2009 i 2010 kao i samostalne izložbe slika “Stories from a Neverland” u Filadelfiji 2010. godine…
Valentina je dobitnica više nagarda iz oblasti vizuelne umetnosti među kojima kao najdražu izdvaja – “Zlatnu plaketu Beograda” – Zlatnog Pera Beograda, međunarodnog bijenala ilustracije. Mnogi poznati internacionalni magazini poput Juxtapoz, New Web Pick, Catsle, Candy, Cretaive Review Uk, etc. publikovali su njene radove. Njen stvaralački opus zasnovan je na istraživanju specifične morfologije likovnog izraza izvedene iz simbolike života savremenog čoveka kao centralne tematike njenih radova.“Realno postaje irelano a deskriptivno ima težnju ka magičnom, ono što je mnogo puta viđeno u mojim slikama ima težnju ka prelasku u fantastično. Time su stvorene dve vrste relanosti koja jedna drugu dovode u pitanje.” Valentina je od nedavno vodi mali online shop koji tek planira da oživi i predstavi nam širi spektar artikala sa aplikacijama njenih radova. Za sada, tu su digitalni printovi na umetničkom papiru najvišeg kvaliteta, limited edition majice, ručno oslikane kutijice i dosta originalnih crteža  – posetite njen shop.

Posetite njen Behance i FB!

Izvor: Designed.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!