today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Pictoplasma Festival 2012

Pictoplasma Berlin Festival 2012 održava se do 15 aprila ove godine. U HBC-u, Babylon-u i 16 umetničkih prostora Berlina, ljubitelji dizajna karaktera imaće priliku da uživaju u raznovrsnom programu ovogodišnjeg izdanja. Pictoplasma Festival je godišnji festival dizajna karaktera i umetnosti i sastoji se od mnogobrojnih izložbi, instalacija, konferencije, projekcija, i performansa.
Pictoplasma je osnovana u Berlinu 1999. godine, i od tada se razvija kroz jedinstven fokus na savremeni dizajn karaktera i figura. Sa svojim godišnjim festivalima u Berlinu i Njujorku, Pictoplasma je evoluirala u svojevrstan meeting point za specifičnu internacionalnu publiku koju čine umetnici, ilustratori, grafički dizajneri, filmski stvaraoci iz oblasti animacije i mnogi drugi.
Ovog aprila, Pictoplasma Festival savremene kulture nudi uzbudljivu konferenciju sa izvrsnim predavačima, avangardni filmski festival animacije, gustu mrežu izložbi i inovativnu labaratoriju sa radionicama, umetničke performanse i druga dešavanja. Ako ste u Berlinu ne propustite festival koji je izrastao u najveću proslavu karaktera i platformu za najnovije tendencije u svetu grafičkog dizajna i ilustracije, animacije i motion grafike, slikarstva, vajarstva i urbane umetnosti.
Pictoplasma Highlights: Character Walk, šetnja – turneja kroz 16 umetničkih prostora u Berlin Mitte-u. Izlažu razni umetnici uključujući francuski kolektiv Jeanspezial, sa ne manje od sedam verzija Vermerove „Mlekarice“ ( ‘La Laitière’); transcedentne 3D print ilustracije, staklene slike i skulpture Marka Gmehlinga (DE); geometrijske maske u raznim bojama Ben Njumena (UK); drvene maske i instalacije, i grupna izložba post-digitalnih čudovišta, Megana Whitmarsha (SAD), Nine Braun (DE), Rejmonda Lemstra (NL), Joshue Ben Longa (SAD) i mnogih drugih.
U okviru Pictoplasme održava se i takozvani Character Lab u okviru kojeg će se raditi na izgradnji najvećeg festivalskog „čudovišta“, a biće organizovane i intimne radionice, performansi i crtačke radionice. Za umetnička predavanja i projekcije animacija, Babylon će biti idealno mesto koje će ugostiti Punga, argentinskog virtuoza animacije, zatim Nathana Jureviciusa (AUS), legendarnog umetnika Garzy Basemana (US), i francuski video kolektiv PLEIX. U delu programa Animation Screenings biće prikazani novi animirani filmovi, muzički spotovi i motion grafika, a od reditelja i umetnika učestvuju Beeple (USA), Yves Geleyn (FR), Nomint (GR), Peppermelon (ARG), Seb Burnett (UK), Studio aka (UK), Dean Fleischer-Camp (USA), Delphine Dussoubs (FR), Kristofer Ström (SW), Mirari & Co (JP), Passion Pictures (UK). Mnogi od njih će diskutovati o svom radu nakon projekcija. U večernjim časovima od 20h održavaju se razgovori sa filmskim stvaraocima među kojima su Grant Orchard, nominovan za Oskara koji gostuje 12. aprila, Julia Pott 13. aprila, i Joel Trussell 14. aprila.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!