Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Perspektiva je u onome što mladi ljudi mogu dati profesiji

U hotelu Holiday Inn 17. i 18. novembra, u organizaciji Apriori komunikacija održaće se PR ARENA International, edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću. Predavači i studenti iz pet država će kroz dva dana razgovarati o najnovijim trendovima u sferi odnosa sa javnošću, a jedan od predavača će biti i Goran Milić direktor vesti i programa Al Jazeere Balkans.

Šta je za Vas predstavljala mogućnost da studentima prenesete znanje na PR ARENI International?
Uvek sam raspoložen, kada za to imam mogućnosti i vremena, susresti studente iz svih delova BiH, Hrvatske, ove regije, a često sam gostovao i po dalekom inozemstvu. Osim zadovoljstva da kod mlađih potaknete razmišljanje o nekim stvarima iz drugog ugla, to je i prilika da sam sebe preispitam. Pitanja studenata, njihovi komentari, puls su nove generacije i često veoma korisna pouka za nas iskusnije.

O čemu ćete tačno pričati na PR ARENI International?
Govoriću o položaju medija danas i onome što Al Jazeera donosi u naš region. Pričat ću o tome što je to vest za Al Jazeeru i kako ih tretiramo, kao i našu publiku. Moja je, ne bih rekao specijalnost, ali svakako posebnost što sam se naputovao i naživeo po raznim državama pa solidno poznajem mentalitete i društvene sisteme po kojima se države i nacije razlikuju. Ja posve uvereno tvrdim da nema boljih i gorih naroda, ali postoje razlike. Postoje stereotipi, ali nisu svi pogrešni.

Koliko je bitno održavanje ovakve konferencije kako za studente tako i za struku?
Ako uspe, ako studenti ostanu do kraja konferencije, ako dođu u velikom broju, ako zapamte nekoliko važnih poruka i prihvate ih kao svoje ili ih argumentivano pobiju, onda ovakvi skupovi imaju smisla. Ako studenti dođu da „otaljaju“ tu obvezu, bolje da nisu ni dolazili. Pa, ja sam u tom pogledu malo ekstreman, onda bolje da i ne studiraju.

Kolika je danas perspektiva studenata novinarstva i PR-a?
Perspektiva nije u onome što će im neko dati, nego u onome što oni mogu dati profesiji. U današnje vreme, novinar mora biti u gornjih 2 – 3 posto po kvalitetu, znanju i originalnosti da bi uživao dobre strane novinarstva. Samo će tih 2 – 3 posto imati solidna primanja koja hrane porodicu, samo će oni trajati duže od novinara za jednokratnu upotrebu. Još oko 10 – 15 posto će imati zadovoljstvo od profesije, a golema većina će menjati redakcije, raditi bez plate, razmišljati zašto nisu upisali neki drugi fakultet. To je, nažalost, današnja situacija. Možda će nove tehnologije uneti velike promene ali nije sigurno da će one značiti i bolju perspektivu za današnje studente novinarstva. Ili će selekcija postati još drastičnija.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!