PDP Creative Media Conference od 19. do 22. oktobra u Novom Sadu!

SKC Fabrika u Novom Sadu biće, od 19. do 22. oktobra, glavno mesto okupljanja kreativaca na devetoj PDP Creative Media Conference.

Kroz temu konferencije “As It Should Be” govoriće se o tome kako baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje – da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost?

Predavači koje će publika imati priliku da čuje govoriće će o svojim radovima i o tome šta je to što je As It Should Be u vizuelnom stvaralaštvu. Neki od predavača biće Saša Tkačenko / vizuelni umetnik, Nemanja Jehlička, kreativni direktor i tipograf, Aleksandar Savić aka almigor, ilustrator i grafički dizajner, Borut Vild, dizajner i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Sava Živković, dizajner i 3D umetnik, Vladimir Milivojević Boogie, jedan od napoznatijih dokumentarnih fotografa i Stefan i Tobias iz LWZ studija za dizajn i animaciju iz Beča.

U programskom delu konferencije održaće se i dve panel diskusije. U petak će na panelu Try Walking In My Shoes učestvovati Saša Tkačenko i Nemanja Jehlička. Na ovoj diskusiji govoriće se o empatiji, o tome na koji način se autor postavlja u ulogu konzumenta, koliko je posmatranja, istraživanja u tom procesu, a koliko spontanosti i prepoznavanja trenutka. Panel diskusija Kondicioni trening, na kojoj učestvuju Borut Vild, Mane Radmanović i Sava Živković, govoriće o tome koliko je važno raditi na sebi, negovati kreativnost i veštinu, eksperimentisati, izmeštati se iz aktuelnog konteksta, stvarati i kada nisi pod pritiscima rokova projekta.

Ceo program možete pogledati na zvaničnom sajtu konferencije


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari